25n
25N
25N

3.255 llits lliures a tota la xarxa sanitària pública de la Comunitat Valenciana

El trasllat a hotels medicalitzats es reservarà per a pacients lleus

3.255 llits lliures a tota la xarxa sanitària pública de la Comunitat Valenciana
27/03/2020 -

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha informat, aquest matí, dels nous casos registrats per coronavirus a la Comunitat Valenciana. 332 nous casos que eleven el nombre de positius fins als 3.532. D’entre ells, 1.422 persones es troben ingressades en els diferents hospitals de la Comunitat Valenciana que, de moment, poden atendre els i les pacients amb normalitat.

Així i tot, Barceló ha volgut assenyalar, per primera vegada, que, en tota la xarxa sanitària pública de la Comunitat Valenciana, s’han comptabilitzat un total de 3.255 llits lliures. Per províncies, 730 es troben a Castelló, 1.286 a Alacant i 1.239 a València. Així, la consellera ha volgut fer una crida a la calma perquè, ha dit, “es compten amb els recursos necessaris per a atendre aquelles persones que requerisquen hospitalització a causa del coronavirus”. I, a més, cal sumar els llits disponibles de la sanitat privada que, per tant, augmenten mol més el nombre de llits lliures.

D’aquesta manera, ha descartat el trasllat de residents de centres de majors no contagiats pel coronavirus a hotels medicalitzats, que es reservaran per a pacients lleus de Coronavirus, que seran allí atesos pel personal sanitari. I és que, de moment, hi ha llits i UCI disponibles.

No obstant això, no és l’única mesura que s’està duent a terme per part de la Generalitat. I és que al carregament que va arribar fa uns dies de la Xina, s’unirà el que s’espera rebre aquest cap de setmana amb més material sanitari necessari, com a màscares, guants, equips de protecció individual o respiradors. Però, a més, per a completar els 11 milions d’inversió, encara haurà d’arribar un tercer enviament amb material.

En aquest sentit, la consellera Ana Barceló va explicar que “la Conselleria està constantment sol·licitant més material perquè no sabem quant s’allargarà aquesta situació”. I és que estem davant una situació totalment excepcional en la qual, des del govern valencià, s’està treballant per a suplir, el més ràpid possible, les manca que detecta el personal sanitari.

Per això, davant la previsió de falta de personal sanitari a la Comunitat Valenciana, s’ha obert una borsa voluntària en la qual s’estan inscrivint professionals jubilats, no majors de 75 anys, per a treballar a frenar aquesta pandèmia. Com ha detallat Barceló, de moment, un total de 1.998 persones ja s’han inscrit.

Així mateix, des de Sanitat es va llançar una línia directa de connexió amb els centres de salut perquè, a través del SIP, les persones que senten símptomes semblants als del coronavirus puguen contactar directament amb els sanitaris, que es posaran en contacte per a valorar cada cas. Ahir entrava en funcionament, i ja s’han registrat 1.868 persones que han fet ús d’aquest servei.

Finalment, quant als hospitals de campanya que s’estan construint a València, Alacant i Castelló, Barcelo ha explicat que “no és necessari que estiguen els 500 llits disponibles per a poder començar a traslladar pacients, sinó que s’aniran incorporant a mesura que les necessitats es requerisquen” perquè els hospitals estan plens, però, ha insistit, que de moment encara queden llits lliures.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =