25n
25N
25N

Els llits als hospitals de la Comunitat es mantindran en un 90,2% a l'estiu

En altres hospitals i comunitats la xifra pot arribar a menys del 70%

Els llits als hospitals de la Comunitat es mantindran en un 90,2% a l'estiu
12/07/2019 -

La setmana passada un dels principals sindicats d’Infermeria, Saste, va denunciar que en la Comunitat es tancarien durant l’estiu “3.000 llits”, al costat de les d’altres comunitats autònomes. Des de la Conselleria de Sanitat, amb Ana Barceló al capdavant, asseguren que aqueixes dades resulten de la suma dels tancaments dels tres mesos d’estiu: “La mitjana de llits operatius aquest estiu serà del 90,23%“, contestava.

Unes dades, assegura, que milloren els anys anteriors i, a més, contrasta amb el d’altres comunitats. A la regió de Madrid, per exemple, el primer mes d’afectació per la reducció -segons dades del sindicat CCOO-, es redueix el número en un 18,2%, enfront del 9,3% de la Comunitat.

Barceló va assenyalar que per a aquesta nova temporada estiuenca es destinen “61,3 milions d’euros” per als plans de “vacances i reforç“, que es tradueix en un augment de quatre milions respecte a 2018.

Mes a mes, al juliol els llits operatius seran del 90,7%, a l’agost del 87,95% i al setembre del 92,03%. Unes dades que destaquen des de la Conselleria de Sanitat, centrada, asseguren, “en les persones”. En 2018 el nombre de llits operatius va ser molt semblant, amb la mateixa dada al juliol, dues menys a l’agost i una mica més d’1 al setembre, la qual cosa suposa una lleu millora.

En la Comunitat de Madrid, de la qual es disposa de dades sectoritzades, a l’agost tancaran un 31,3% dels llits de tota la regió, un 19,26% més que en la Comunitat.

Són unes dades que es destaquen, de nou, pel tema de l’infrafinançament. Des de la Generalitat calculen que els haurien d’arribar 1.000 milions d’euros més per pes poblacional, uns diners que “repercuteix en tots els serveis públics”. Malgrat això, des de la Conselleria de Sanitat ressalten l’atenció estiuenca o com 80.000 persones reben ja l’assistència a la dependència.

Des del sindicat CSIF també van denunciar el tancament de llits en la Generalitat, per la qual cosa van demanar a Sanitat que “reconsidere“. L’organització assenyala casos concrets, com el dels hospitals de Doctor Peset o La Magdalena de Castelló en els quals, asseguren, el número disponible descendirà més d’un 20%. És, asseguren, un bon moment per a continuar amb la reducció de les llistes d’espera.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − deu =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna