25n
Orgull
Orgull

València es prepara per a la Setmana Fallera: Quins carrers es tallaran?

Es restringirà la circulació en el centre entre els dies 2 i 6 de setembre

València es prepara per a la Setmana Fallera: Quins carrers es tallaran?

Hui s’inicia el compte arrere per a l’inici de la Setmana Fallera més atípica. Després de l’ajornament de les Falles per la pandèmia, les festes josefines iniciaran els seus dies grans dimecres que ve, allargant-se fins al 5 de setembre, dia de la Cremà.

La celebració d’aquestes festes venen acompanyades, com és habitual, amb el tall de carrers i la restricció del trànsit, unes mesures que, en aquesta ocasió, seran menys restrictives. Així, la circulació començarà a restringir-se en la vesprada del dia 2, amb els monuments ja als carrers, i finalitzarà en la matinada del dia 6.

En comparació amb les falles de març, on el tancament té lloc durant cinc dies i mig (sense comptar els talls per les disparades de la mascletà que tenen lloc durant 19 dies) en aquestes Falles excepcionals per la pandèmia les restriccions de trànsit estaran vigents dues jornades menys, un total de tres dies i mig.

QUINS CARRERS ES TALLARAN DURANT LES FALLES DE 2021?

Concretament, des de les 16.00 hores del dijous dia 2 de setembre fins a les 04.00 hores del dia 6 quedarà prohibida la circulació de vehicles per l’interior del perímetre format per la marginal dreta de l’antic llit del riu Túria (des del pont de les Glòries Valencianes fins a plaça Amèrica), i les grans vies, incloent-hi la plaça d’Espanya i els passos inferiors de Petxina, a excepció d’autobusos urbans, taxis, vehicles de servei públic, vehicles oficials autoritzats per l’Àrea de Mobilitat i vehicles que atenguen situacions d’emergència.

Així mateix, quan les necessitats de mobilitat ho requerisquen (per l’Ofrena o un altre tipus d’actes) podran quedar tallats els accessos cap al centre de la ciutat des de Pérez Galdós, Giorgeta, Peris i Valero, Jacinto Benavente, plaça de Tetuan, Pont del Real, General Elio, avinguda d’Aragó, pont d’Aragó, pont de Fusta, avinguda Tirso de Molina, Albereda i l’accés al túnel de l’avinguda Corts Valencianes en sentit cap a l’avinguda Pius XII.

Pel que respecta a l’estacionament, queda prohibit estacionar tota mena de vehicles des de les 22.00 hores del dia 31 d’agost fins a les 04.00 hores del dia 6 de setembre, excepte autorització expressa, en la plaça de l’Ajuntament, carrer Xàtiva (des de passeig Russafa fins a plaça de Sant Agustí,) carrer Roger de Lauria (des de plaça Ajuntament fins a carrer Pascual i Genís), carrer Correus, carrer Pérez Pujol, carrer Barques, carrer Pintor Sorolla, carrer Barcelonina, carrer Poeta Querol (tram comprés entre carrer Miñana i carrer Ballesteros, i el carrer Barques i carrer Pintor Sorolla), i carrer Sant Vicent Màrtir (des de plaça Espanya fins a l’avinguda María Cristina).

CÀRREGA I DESCÀRREGA I RESIDENTS

Els vehicles utilitzats per a càrrega i descàrrega podran accedir i circular per les zones restringides en la franja horària de 06.30 hores a 12.00 hores, sense necessitat d’autorització expressa per a això, però hauran d’acreditar davant la Policia Local, quan així ho requerisca, la direcció del subministrament de la càrrega o descàrrega per mitjà de l’albarà corresponent o de qualsevol altre mitjà que acredite aquesta circumstància.

En el cas de les persones que residisquen en la zona restringida al trànsit, els seus vehicles tindran accés a la seua propietat mostrant el DNI, permís de circulació, targeta de permís de circulació per a carrers per als vianants, rebut d’impost de béns immobles o lloguer al seu nom que acredite aquesta residència. No obstant això, les autoritats recomanen que només s’accedisca i transite de 06.30 hores a 11.00 hores i únicament quan siga imprescindible.

REFORÇ DEL SERVEI EMT

Per la seua part, l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València reforçarà el servei per a adaptar-se a les necessitats dels actes fallers i garantir els desplaçaments segurs en transport públic. El personal de l’empresa realitzarà un seguiment en directe de la situació al carrer per a adaptar el dispositiu quan les necessitats el requerisquen.

La línia C1 quedarà suprimida i la resta de les línies es reorganitzaran per a garantir la mobilitat de les persones usuàries. Hi haurà dues zones on les línies faran parades provisionals. La primera d’elles, al voltant de la plaça d’Espanya. La segona, en el bescanviador Tetuan-Porta de la Mar, a excepció dels dies d’Ofrena en els quals aquestes limitaran el seu recorregut entre el pont del Real i de l’Exposició.

Finalment, les línies transversals modificaran el seu trajecte per les grans vies durant el tall del centre. Per part seua, l’aparcament Centre Històric-Mercat Central romandrà obert amb normalitat i, a partir del tancament general del 2 de setembre, podran accedir a les instal·lacions els vehicles abonats, residents i personal amb autorització.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − deu =