25n
25N
25N

El carrer Mare de Déu de l’Olivar tindrà voreres més amples i una nova xarxa d’evacuació de pluges

El carrer Mare de Déu de l’Olivar tindrà voreres més amples i una nova xarxa d’evacuació de pluges
26/06/2018 -

Aquest matí han arrancat les obres de reurbanització del carrer Mare de Déu de l’Olivar. En uns mesos el carrer comptarà amb una nova xarxa de sanejament pluvial que millorarà l’evacuació de les pluges, tindrà voreres més amples i una nova xarxa d’aigua potable. La reurbanització, amb un pressupost de 344.926,96 i un termini d’execució de cinc mesos, persegueix, entre altres objectius, augmentar la qualitat urbana de l’entorn, millorar les condicions d’habitabilitat i salubritat, millorar l’accessibilitat per a persones de mobilitat reduïda, millorar la imatge urbana, racionalitzar les zones d’aparcament i millorar la mobilitat per als vianants del barri. Les obres, previstes en el pla de millores 2018-2019 estan finançades amb fons de la Diputació de València.

L’alcalde Jesús Ros, la regidora d’Urbanisme, Inma Amat, al costat d’altres membres de l’equip de govern i tècnics del consistori, van presentar ahir als veïns del carrer i del barri els detalls del projecte, van recollir els seus plantejaments i van resoldre els seus dubtes. El primer edil va reconéixer que les obres “són una molèstia per a tots”, però va recordar que es tracta d’una intervenció per a “millorar la qualitat de vida dels veïns” i tractar de solucionar els problemes d’inundacions en la zona.

El projecte de remodelació opta per unes voreres més accessibles i segures per als transeünts tant a peu com en vehicle. Es demoliran els paviments de les voreres per a la seua reforma, segons la nova alineació, que permetrà mantindre els recorreguts de vianants amb l’ample mínim establit per la normativa vigent en matèria d’accessibilitat. Segons aquesta norma, les voreres del carrer tindran com a mínim 1,50 metres.

Una altra de les accions que es durà a terme és la renovació de la xarxa d’aigua potable amb les corresponents escomeses domiciliàries. La xarxa actual encara compta amb canonades de fibrociment. S’instal·larà una nova xarxa elaborada en fosa amb les característiques adequades.

El carrer Mare de Déu de l’Olivar és una de les vies més afectades per les pluges torrencials. Per això, s’instal·larà una nova xarxa de conducció traçada al llarg de tot el carrer amb un diàmetre de mig metre. S’instal·laran també diversos embornals, estratègicament situats en els encreuaments dels carrers i en aquells punts que prevegen embolsamiento o que siguen òptims per a la recollida d’aigua. La xarxa connectarà amb la ubicació d’aigua existent al carrer Sant Nicolás.

Aquesta és la primera de les obres que es duran a terme en el centre històric, a la qual seguiran altres actuacions com la remodelació de la plaça de les Fonts i els carrers adjacents (Santo Domingo i Massanassa) o la reurbanització del barri de l’Alter.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 11 =