25n
25N
25N

Carles Martí: 'Cuidar la qualitat de l'aigua és cuidar la salut de tots'

A tot el món, més del 80% d’aigües residuals tornen a fluir sense ser tractades

Carles Martí: 'Cuidar la qualitat de l'aigua és cuidar la salut de tots'
22/03/2017 -

Hui, 22 de març, se celebra el Dia Mundial de l’Aigua que, enguany, portarà com a lema ‘Aigües residuals, per què malgastar aigua?’, amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre la importància de reduir a la meitat el percentatge d’aigües residuals no tractades, però també reutilitzar aquesta aigua de manera segura.

En aquest sentit, globalment, més del 80 per cent de les aigües residuals tornen a fluir cap al nostre ecosistema sense ser tractades o reutilitzades. Unes dades que no solament generen un impacte perjudicial per al medi ambient, sinó que a més és la causa del voltant de 842.000 morts a l’any a tot el món, a causa de la utilització de fonts d’aigua potable contaminada.

València Extra ha parlat amb Carles Martí, tinent alcalde d’urbanisme, medi ambiente i economia local de l’Ajuntament de Paterna, que ens ha explicat què accions estan duent a terme. ‘A Paterna, un dels aspectes que més ens afecten és la qualitat de l’aigua del riu Túria. Per a això, duem a terme millores en la ribera del riu, treballem per a evitar els abocaments dels polígons industrials en el riu, i el pròxim 2 d’abril realitzarem una campanya de recollida de residus, juntament amb Aigües de Paterna’.

I és que tal com ha afirmat Carles Martí, ‘cuidar la qualitat d’aigua significa cuidar la salut de tots. Hem de conscienciar-nos dels problemes que comporta viure en un entorn d’aigua bruta, però també de l’ús abusiu de l’aigua. Des de Paterna, treballem per a aconseguir ser molt més sostenibles’.

Però a més, des de la regidoria de Paterna també estan impulsant altres mesures per a millorar el medi ambient, com a ‘treballs d’aclarida de reforestació en el bosc de la Vallesa o la senyalització dels accessos al Parc Natural del Túria’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =