25n
25N
25N

Calero assegura sancions per als "irresponsables" que han incomplit les normes en La Marina

Calero assegura sancions per als "irresponsables" que han incomplit les normes en La Marina
25/05/2020 -

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha assegurat aquest dilluns sancions per als “irresponsables” que han incomplit les normes en La Marina de València, després de les imatges difoses en les xarxes socials en les quals es veu com nombroses persones omplin l’espai d’oci, i diverses de les seues terrasses, sense guardar la distància de seguretat.

“Aquest cap de setmana hem vist imatges d’irresponsables que ens poden fer retrocedir i que seran, sens dubte, sancionats per la seua irresponsabilitat”, ha anunciat Calero, qui ha admés que sap que hi ha ganes d'”avançar” però ha reclamat la necessitat de “mantenir l’esforç col·lectiu”.

Segons ha indicat Calero en declaracions facilitades per Delegació del Govern, “tenim ganes d’avançar, ja el sé, estem en Fase 1 i la mar ens crida a tots però l’ús de les platges queda restringit només a passejos”, ha dit, per la qual cosa ha reiterat la necessitat “de mantenir l’esforç col·lectiu” i ha apel·lat “a la responsabilitat de tots per a no retrocedir i poder passar de manera segura com més prompte millor a la Fase 2”.

En aquesta línia, ha advertit que en la Fase 1 de la desescalada les platges habilitades pels municipis estan destinades “únicament a passejos en les franges horàries determinades” pel Ministeri de Sanitat i ha insistit en la necessitat de “de ser estrictes en el compliment d’aquestes pautes per a evitar rebrots i aconseguir entre tots passar a la Fase 2”.

A partir de la fase 2, s’ampliarà l’ús recreatiu i de bany de les platges “sempre en compliment de mesures d’higiene i de distanciament social”. Calero ha reiterat la necessitat de “mantenir l’esforç col·lectiu per a lluitar contra aquesta pandèmia” i ha apel·lat “a la responsabilitat de totes i tots per a no retrocedir”.

Per tot això, ha insistit “en l’obligatorietat de mantenir la distància física, la higiene i les restriccions de mobilitat de la Fase 1 a fi de continuar avançant cap a la nova normalitat”.

En la següent fase, es podrà accedir a les platges de la mateixa província encara que els ajuntaments podran establir limitacions d’accés que, en tot cas serà “gratuït”, i d’aforament “per a assegurar que es respecta la distància interpersonal de, almenys, dos metres entre banyistes”.

A més es podran usar dutxes, condícies i vestuaris, limitant l’ocupació a una persona, llevat que requerisca assistència. En aquesta fase, els banyistes “hauran de fer un ús responsable de la platja, tant des del punt de vista mediambiental com sanitari”, ha dit la delegada.

Així, la ubicació d’objectes personals com a tovalloles, gandules i elements similars es durà a terme de manera que es garantisca un perímetre de seguretat de dos metres respecte a altres usuaris, excepte en el cas de banyistes convivents o que no superen les 15 persones.

A la platja estarà permesa la pràctica d’activitats esportives, professionals o d’esbarjo, sempre que es puguen desenvolupar individualment i sense contacte físic, permetent mantenir una distància mínima de dos metres entre els participants.

La delegada ha recordat que el Ministeri de Sanitat recomana “extremar les mesures de distanciament social i la higiene a les platges” i aconsella limitar l’aforament de les zones de bany marítimes on es preveu gran afluència de persones i netejar i desinfectar diferents instal·lacions com a baranes, passos d’accés a l’aigua i dutxes, així com gandules, ombrel·les, seients, papereres i, en general, mobiliari urbà i instal·lacions d’esbarjo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + nou =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell