25n
25N
25N

CaixaBank i Bankia confirmen a la CNMV que negocien una possible fusió

CaixaBank i Bankia confirmen a la CNMV que negocien una possible fusió
04/09/2020 -

CaixaBank i Bankia han confirmat per mitjà de sengles fets rellevants enviats a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que es troben en negociacions preliminars per analitzar una possible fusió, sense que encara hagen arribat a un acord.

L’entitat presidida per Jordi Gual ha informat a l’organisme que, “després de l’autorització del seu consell d’administració, es troba en negociacions amb Bankia per analitzar una fusió entre ambdos entitats, sense que de moment s’haja aconseguit cap acord sobre aquest tema, més enllà de la signatura d’un acord de confidencialitat per intercanviar-se informació per valorar l’operació, en el si d’una due diligence, comptant amb assessors per a l’operació”. CaixaBank ha assenyalat que informarà al mercat del resultat d’aquesta negociació en el moment oportú.

Bankia, davant les notícies aparegudes en alguns mitjans, “en el marc de l’estudi habitual de possibles operacions estratègiques”, ha confirmat contactes amb CaixaBank, amb coneixement i autorització del consell d’administració, per analitzar una eventual oportunitat d’operació de fusió entre ambdos entitats.

“Donat el seu caràcter preliminar, es fa constar que s’ha sotmès als òrgans de govern de Bankia proposta d’inici d’estudi i anàlisi que permeta al consell d’administració adoptar la decisió fundada que corresponga, comptant per a això amb els assessors pertinents”. L’entitat que encapçala José Ignacio Goirigolzarri afegeix que qualsevol decisió que es prenga es comunicarà al mercat.

D’aquesta manera, ambdos entitats, tercera i quarta del sector financer espanyol, confirmen l’inici de converses amb vista a una operació que donaria origen a una entitat amb actius per valor de 650.000 milions d’euros, unes 6.600 sucursals (4.400 l’entitat d’origen català i més de 2.200 l’entitat nacionalitzada) i una plantilla conjunta superior als 51.000 empleats (quasi 35.600 CaixaBank i uns 16.000 Bankia), la qual cosa propiciaria sinergies significatives.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 3 =