25n
25N
25N

L'ús de Metrovalencia cau un 52% de viatgers menys per la prevenció de la COVID-19

Se suprimeixen els controls en vagons i es reforça la neteja de les instal·lacions, entre altres mesures

L'ús de Metrovalencia cau un 52%  de viatgers menys per la prevenció de la COVID-19
14/03/2020 -

La conscienciació ciutadana respecte a la COVID-19 ha tingut una repercussió directa en l’ús del transport públic de la Generalitat, que ha registrat durant els últims dies una disminució progressiva de viatgers fins a aconseguir aquest divendres un descens del 51,86% respecte a la setmana anterior en Metrovalencia i 43,12% en el cas del TRAM d’Alacant.

Segons les dades obtingudes al llarg d’aquesta setmana, el nombre de viatgers de Metrovalencia va registrar el dimecres una caiguda de 14,56%, el dijous el descens va aconseguir el 26,08% i el divendres es va situar en el 51,86% respecte al mateix dia de la setmana anterior, ha detallat l’administració en un comunicat.

D’igual forma, en el cas del TRAM d’Alacant, les xifres reflecteixen que els usuaris han disminuït gradualment fins a situar-se ahir divendres en un descens del 43,12%. El dimecres la caiguda es va situar en el 8,71%, mentre el dijous la disminució va aconseguir el 17,92% respecte a la setmana anterior.

En el marc de les mesures i recomanacions adoptades seguint les instruccions de la Conselleria de Sanitat Universal, Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) demana als col·lectius més vulnerables enfront de la COVID-19 –majors, embarassades i persones amb malalties prèvies– que eviten en la mesura que siga possible l’ús del transport públic per a minimitzar al màxim el risc de contagi.

Igualment, els trens i instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant s’han sumat a la campanya informativa posada en marxa per la Conselleria de Sanitat amb la col·locació de cartells informatius que recullen les recomanacions a seguir per a prevenir el contagi de la COVID-19.

EVITAR PAGAMENTS EN EFECTIU

Igualment, FGV ha acordat, després d’una reunió amb representants sindicals i treballadors, evitar el pagament d’efectiu amb la finalitat que els usuaris adquirisquen els seus bitllets principalment en les màquines de venda.

En el cas dels serveis d’atenció al client, el servei dels Espais i Centres del Client de Metrovalencia de les estacions de Xàtiva, Colón, Benimaclet i Aeroport es prestaran únicament en la taquilla principal de Xàtiva. La resta d’oficines estaran tancades fins a un altre avís.

De la mateixa manera, la taquilla del vestíbul principal de l’estació d’Estels del TRAM d’Alacant assumirà les gestions del Punt del Client, situat en la mateixa instal·lació però en un nivell inferior.

A més, s’ha acordat també la supressió de supervisió i control en els cotxes per a evitar el contacte directe amb els viatgers.

REFORÇ DE NETEJA

Aquestes mesures s’uneixen a les ja establides de neteja diàriament de les instal·lacions i el material mòbil, especialment en les zones de major possible contagi, com a màquines expenedores automàtiques, bancs, papereres, màquines de vending o baranes en les estacions; agafadors, polsadors, papereres o comandaments de cabina en les unitats; i taules, teclats d’ordinadors o baranes d’escales en les oficines.

Al seu torn, s’han incrementat la neteja i desinfecció diària en els centres de control i gestió de la circulació, igual que en els diferents tallers d’FGV.

Seguint les indicacions donades per les autoritats sanitàries, s’han substituït els productes de neteja habituals biodegradables pels adequats per a la desinfecció d’aquests elements, aquells que contenen hipoclorit sòdic, que contraresta millor al coronavirus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =