25n
25N
25N

Cadena humana per l'estat de les platjes d'Almardà, Corinto i la Malva-rosa

L’Asociatció de Veïns de Platjes Montíber-Almardà va convocar ahir la protesta en pro de la regeneració de les platjes

Cadena humana per l'estat de les platjes d'Almardà, Corinto i la Malva-rosa

Ahir, diumenge 22 de juliol, fou convocada a les 12 del migdia una cadena humana al llarg d’un recorregut de 4,5 quilòmetres, cobrint les platges d’Almardà, Corinto i la Malva-rosa, per l’Associació de Veïns de Platges Montíber-Almardà baix el lema “Exigim platges accessibles al bany – Salvem la platja”, paraules acompanyades al costat del hashtag “#salvemoslaplayadealmarda”.

La causa de la protesta ha sigut l’estat descurat d’aquestes platja, que ha causat la inaccessibilitat a persones amb mobilitat reduïda. Allò en un nucli en el qual viuen unes 4000 persones, xifra que es multiplica en estiu, arribant a unes 16000. No obstant això, segons ha declarat l’Associació de Veïns, aquesta protesta no és només per l’estat de les platges, sinó també per la desatenció que estan tenint respecte d’altres nuclis costaners propers. Elvira Serrano, de l’Associació de Veïns d’Almardà, ha assegurat que “s’ha preparat un projecte per a fer huit espigons a la zona nord d’aquesta platja, a la zona de la Llosa i Almenara, i resulta que no han preparat cap projecte per a protegir aquesta zona de platja”.

A més, els veïns atribuïxen l’estat de la platja, plena de pedres i amb desnivells i corrents dins de l’aigua a la intervenció humana. L’ampliació del port de Borriana i la construcció d’espigons en la zona sud de Castelló “han fet que aquestes platges, que eren bàsicament d’arena, es convertisquen en un pedregar”. L’acte va concloure amb més de 2000 participants, distribuïts al llarg dels 9 punts de reunió.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 14 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020