caixa popular

Els 'Cachaps', dolços tradicionals de Paterna

Els orígens dels’cachaps’ es remunten a l’any 1830

Els 'Cachaps', dolços tradicionals de Paterna
17/04/2017 -

El municipi valencià de Paterna és famós, entre altres coses, per la seua pólvora, però també pels ‘cachaps’, uns dolços típics que solament s’elaboren en aquesta localitat, i que s’han convertit en un producte estrella en totes les celebracions.

Els orígens d’aquests exquisits dolços es remunten a l’any 1830. Des de llavors, el ‘Horno del Rosario’ de Paterna s’ha encarregat de produir aquests deliciosos pastissos elaborats amb unes cruixents capes de pasta fullada farcides amb una crema especial, que només el pastisser coneix la mescla. Això sí, els ingredients bàsics inclourien crema o cabell d’àngel, sucre i gelatina. I és que aquesta recepta, que ha anat passat de generació en generació, s’ha convertit en un dels secrets millor guardats.

D’acord amb la tradició, els primers ‘cachaps’ els va elaborar Celestino Monrabal, encara que és el seu fill Mariano Monrabal qui escriu sobre aquest dolç àrab. En 1923, el ‘Tío Cachap’, un veí de Paterna, en el banquet del seu casament, va sorprendre els convidats amb aquests pastissos. Va ser tal l’èxit que, des de llavors, es van començar a conéixer amb el nom de ‘cachaps’.

Així mateix, i per a evitar imitacions, els propietaris del ‘Horno del Rosario’ han patentat la recepta. Una garantia per als veïns del municipi, que tenen l’oportunitat de degustar aquests tradicionals dolços, com ho feien allà pel segle XVIII.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC