Cabify analitza el decret valencià que regula els VTC per a "adaptar-se" als nous requisits

La companyia compta amb més de 300.000 usuaris en la Comunitat Valenciana

Cabify analitza el decret valencià que regula els VTC per a "adaptar-se" als nous requisits
01/04/2019 -

Cabify treballa per a “adaptar el seu model operatiu a aquells requisits imposats” en el nou decret llei que regula el servei de transport de viatgers mitjançant vehicles amb conductor (VTC) en la Comunitat Valenciana i que entrarà en vigor aquest dimarts –a excepció de l’apartat que estableix l’obligació de precontratar-lo amb una antelació de mínima de 15 minuts, per al qual, per motius, tècnics s’estableix una moratòria de dos mesos–.

A pesar que la companyia sosté que la nova normativa “suposa una reculada en matèria de llibertat d’elecció, qualitat de servei i sostenibilitat mediambiental”, en data de hui “opera amb normalitat” a la regió valenciana i analitza el text publicat a la recerca de “la millor resposta a les necessitats de mobilitat dels valencians”, assegura en un comunicat.

En l’actualitat, Cabify compta amb més de 300.000 usuaris registrats en la Comunitat Valenciana i ofereix la seua solució de mobilitat en dues de les principals ciutats de la Comunitat Valenciana: València i Alacant.

L’empresa lamenta que el Consell “cedisca a la pressió del sector més radical del taxi, s’allunye del diàleg incloent i, per contra, aposte per regular a favor únicament d’un sector, restringint la llibertat de triar dels ciutadans i posant en risc els més de 500 ocupacions generades en els últims anys pel sector VTC”.

Aquesta decisió, augura, tindrà un “impacte negatiu en l’economia de la regió que veu així reduïda la seua capacitat per a créixer en el sector de la mobilitat i, també, de dinamitzar altres sectors relacionats com el turisme o l’automoció”.

En tot cas, Cabify ha garantit el seu “compromís” amb els seus usuaris, col·laboradors i ciutats de la regió i ha assegurat s’esforçarà per donar resposta al fet que, segons una recent enquesta de Metroscopia sobre el paper dels VTC, el 96% dels ciutadans espanyols valora de manera positiva que existisquen diferents opcions de mobilitat entre les quals triar i el 76% considera que les aplicacions com Cabify tenen un impacte positiu en la mobilitat.

La companyia ha insistit en el “greu perjudici que es causa als ciutadans, als qui se’ls retalla la capacitat de triar entre opcions perjudicant la competència i la qualitat del servei. Així ho han assenyalat la Comissió de Defensa de la Competència (CDC) de la Generalitat Valenciana, en línia amb altres organismes regionals i nacionals”, ha apuntat.

Al seu entendre el nou decret és “perjudicial per a la mobilitat dels ciutadans i portarà a les ciutats de la Comunitat menys llibertat d’elecció, més esperes, més congestió i, també, més contaminació”.
EL 98,5% DELS VIATGES CONTRACTATS, AMB MENYS DE 15 MINUTS

Segons Cabify, “l’impacte sobre el benestar dels ciutadans és indubtable si es té en compte que el 98,5% dels viatges gestionats a través de l’aplicació de Cabify estan per davall dels 15 minuts d’espera”.

Davant aquesta situació, espera que “en un futur pròxim siga possible tindre un marc de treball comú entre el sector del taxi i VTC que permeta la construcció d’un model de mobilitat a la ciutat orientat a reduir considerablement l’ús del vehicle particular”. Per a això s’ha mostrat “disposada a parlar i treballar amb l’Administració per a obrir noves vies”.

En aquest sentit, Cabify assegura en el seu comunicat que “continuarà buscant solucions i sempre posant per davant de qualsevol altra consideració la defensa de l’ocupació i dels interessos dels més de 300.000 usuaris registrats a València i Alacant”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + divuit =

sagunt a escena 2019
turismo salou