25n
25N
25N

Cano diu sobre la Cavalcada de Reis de València que "la salut està per damunt de tot" i remet a la decisió de Sanitat

Cano diu sobre la Cavalcada de Reis de València que "la salut està per damunt de tot" i remet a la decisió de Sanitat
18/11/2020 -

El regidor de Protecció Ciutadana a València, Aarón Cano, ha destacat aquest dimecres, respecte a la possibilitat de celebrar la Cavalcada de Reis a la ciutat i a la proposta plantejada pel consistori a la Conselleria de Sanitat per a poder fer-la, que “la salut està per damunt de tot” i ha remés a la decisió que es prenga des d’aquest departament autonòmic.

“La salut està per damunt de tot i la decisió ha de ser presa tenint en compte l’opinió de la Conselleria de Sanitat”, ha afirmat. El responsable municipal s’ha pronunciat d’aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit per a parlar de les actuacions de la Policia Local durant de l’estat d’alarma i el toc de queda davant la Covid-19, preguntat per la possibilitat de celebrar la Cavalcada de Reis a València.

Cano (PSPV) ha al·ludit així a l’apuntat sobre aquest tema i en aqueixa línia per la vicealcaldessa i portaveu socialista, Sandra Gómez, que recentment va assenyalar que qualsevol decisió ha d’estar “absolutament cenyida i determinada pel que marquen les autoritats sanitàries” enfront de la Covid-19. Va indicar que és “moment de ser valents i de dir a la ciutadania que el primer sempre serà protegir la seua salut”.

“Em quede amb les declaracions que des del PSOE hem dit des del primer moment: la salut està per davant de tot”, ha exposat Aarón Cano. “Estem parlant d’una malaltia”, ha agregat l’edil.

Després d’això, ha afirmat que la decisió de realitzar determinades activitats i precisar quins “es poden realitzar i com s’han de realitzar” correspon a la “Conselleria de Sanitat, al Ministeri de Sanitat” i, “per tant, les autoritats sanitàries en general”.

“No té molt sentit que nosaltres anem fent un camí paral·lel. Nosaltres hem d’anar sempre darrere de la decisió de les autoritats sanitàries”, ha asseverat, alhora que ha afegit que això és també el que l’equip de govern local –Compromís i PSPV– “ve repetint des del primer minut”.

Aarón Cano ha declarat que “de sanitat entén la Conselleria de Sanitat”, que “les dades sanitàries són els que aporta la conselleria” i que “les valoracions i les decisions sanitàries han de ser les que indique” aqueix departament de la Generalitat, “ningú més”. Ha considerat que de no ser així “jugaríem a ser mèdics tots”.

“MARC DE DECISIÓ”

“Això al final, és com la frase: de futbol, història i medicina, tothom opina”, ha dit. “El marc de decisió l’ha de decidir o generar la Conselleria de Sanitat”, ha insistit el responsable de Protecció Ciutadana.

Cano ha afegit que en l’actualitat la xifra d’incidència de la Covid-19 a la ciutat supera la recomanada per la Unió Europea encara que ha apuntat que estem a 19 de novembre i que la Cavalcada de Reis és el 5 de gener.

“Si em pregunten si amb les xifres de hui dia es pot donar la cavalcada, crec que no fa falta que els explique. Acabe de dir que 25 d’incidència acumulada és el que recomana la Unió Europea i estem en 247, traguen les seues conclusions. Això ho dic hui, 18 de novembre, la cavalcada és el 5 de gener”, ha plantejat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − cinc =