caixa popular

La sàtira fallera inundarà els carrers de València amb la Cavalcada del Ninot

La Cavalcada del Ninot es realitzarà el dissabte, 3 de març, a les 17.00 hores

La sàtira fallera inundarà els carrers de València amb la Cavalcada del Ninot
02/03/2018 -

Ja estem en Falles. Ahir, començava el cicle de les famoses mascletaes de la Plaça de l’Ajuntament i, pels nostres carrers, ja es comencen a escoltar els primers petards. Per això, per a aquest cap de setmana, també s’ha organitzat un dels esdeveniments estrella de les nostres festes: La Cavalcada del Ninot. Un dels actes més divertits que, com no podia ser d’una altra manera, presidiran les Falleres Majors de València, acompanyades de la seua Cort d’Honor.

Així, aquest dissabte, 3 de març, a partir de les 17.00 hores, les comissions falleres desfilaran pels carrers de València, divertint als assistents amb les seues originals disfresses, carregats de sàtira fallera. Per això, no serà gens estrany veure representades diferents escenes que formen part dels respectius monuments fallers de les comissions. I és que la crítica sempre està present en les festes josefines.

El recorregut de la Cavalcada del Ninot començarà des de la Glorieta, i continuarà pels carrers de La Pau, Sant Vicent, la Plaça de l’Ajuntament, Marqués de Sotelo, i finalitzarà en el carrer Xàtiva. Aquesta espectacular cavalcada la tancarà l’entrada de les primeres peces que conformaran la falla municipal. Però la festa no acaba ací, ja que el colofó ho posarà la mascletà de colors, que es dispararà, a les 00.00 hores, en la Plaça de l’Ajuntament.

La Cavalcada del Ninot va començar a celebrar-se, a València, l’any 1935, un any després de realitzar-se la primera Exposició del Ninot. Antigament, era un concurs en el qual es votava al millor ninot, que seria l’indultat, mentre les diferents comissions falleres els portaven a l’exposició. I així va ser fins que des del Consistori es va decidir inaugurar l’Exposició del Ninot amb antelació a la cavalcada. Així i tot, aquesta desfilada segueix sent un dels esdeveniments més esperats de les Falles, convertint-se, any rere any, en una cita ineludible en el calendari faller.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − dos =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC
cultura als barris