caixa popular

València rep, un any més, a les Magues de Gener

El diumenge, 7 de gener, a les 12.00 hores, començarà la Cavalcada de les Magues de Gener des del Parterre

València rep, un any més, a les Magues de Gener
05/01/2018 -

Per tercer any consecutiu, les magues de gener tornaran a recórrer els carrers de la nostra ciutat, aquesta vegada, promovent l’ecologisme. Amb la col·laboració de nombroses entitats i col·lectius socials, la Societat Coral el Micalet organitza aquesta particular cavalcada, amb l’objectiu de recuperar l’esperit de la Festa de la Infantesa, que es va celebrar, per primera vegada, l’any 1937 sota el govern de la República.

Les tres magues de gener simbolitzen tres valors universals, com són la Igualtat, la Llibertat i la Fraternitat. Per això, des d’aquesta societat han decidit recuperar aquesta tradició per a mantenir-la, any rere any, en la nostra ciutat. Aquest diumenge, 7 de gener, a les 12.00 hores, la música, la dansa i el color tornaran a inundar els carrers de la nostra ciutat en un esdeveniment que compta amb més de 80 anys d’història.

Així mateix, per a aquesta edició, oferirà més entreteniment mitjançant espectacles de teatre de carrer, dansa, batucades, exhibicions de dolçaines i tabals, muixerangues i gegantes i cabuts. A més, i amb l’objectiu de promoure l’ecologisme, durant el recorregut es repartiran llavors d’arbres per a conscienciar de la importància de protegir el medi ambient.

L’itinerari de la cavalcada serà el mateix que l’any passat. Així, la Cavalcada de les Magues de Gener començarà en el Parterre, i continuarà pel carrer La Pau, el carrer Sant Vicent i acabaran en la Plaça de l’Ajuntament, on seran rebudes per l’Alcalde de València, Joan Ribó.

Quant a la polèmica que sempre sorgeix arran d’aquesta cavalcada, Cristina Escrivà, Directora de la Societat Musical El Micalet, ja ens explicava, en una entrevista concedida a València Extra, que ‘nosaltres mai ens hem donat el títol de ‘reines’ a les magues de gener. Les magues no entren en disputes amb els reis, una tradició arrelada en la societat que ningú pretén erradicar. El que volem és obrir espais de diversitat al voltant de les festes, i dur a terme una representació de caràcter històrica’.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 6 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris