caixa popular

Cavalcada del Foc 2019: així s'han inundat els carrers de foc

Centenars de persones participen en l’homenatge al foc previ a la cremà

Cavalcada del Foc 2019: així s'han inundat els carrers de foc
19/03/2019 -

La Cremà no és l’única cosa que acomiada a les Falles de València. Abans de cremar les falles grans i fins i tot les infantils, el foc ja inundava els carrers del centre. Es tracta de la Cavalcada del Foc, un correfocs en el qual els Demonis, entre espurnes i xiulades, persegueixen a tot aquell que es pose al seu abast.

Centenars de persones s’han donat cita a les 19h al Carrer Russafa. Dimonis, carrosses i animals metàl·lics han iniciat l’itinerari que continuava pel carrer Colón per a finalitzar a la Porta del Mar. Una exaltació al foc que, a més de les moltes persones que acudien expressament, enxampava per sorpresa a molts altres que simplement estaven de pas.

La celebració recupera una tradició que es remunta a 1932, durant la Segona República. La Cavalcada del Foc és una última exaltació al foc -i la pirotècnia- abans de la cermà que, encara que han marcat la fi d’aquestes falles, també marquen l’inici de les següents. Es tracta, en definitiva, d’un correfocs, un espectacle pirotècnic amb arrels catalanes, valencianes i balears. Una forma diferent i molt pròxima de presenciar i fins a jugar amb els focs artificials.

Després d’aquest últim pas de foc a peu de carrer, a les 22 hores, iniciarà la cremà de les falles infantils. La Fallera Major Infantil de València, Sara Larrazábal, serà l’encarregada de prendre la metxa. D’igual manera, la Fallera Major Marina Civera prendrerà la metxa de la falla gran. La Falla Municipal dels artistes fallers Latorre i Sanz, amb la col·laboració del duo de grafiters PichiAvo, es consumirà en les flames passades la una de la matinada.

Fotografies de la Cavalcada del Foc 2019

Punxa en la galeria si vols veure-la a grandària completa.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 4 =