25n
25N
25N

Cavalcada del Ninot 2020: espectacle i sàtira fallera pels carrers de València

L’horari de la Cavalcada del Ninot 2020 de València s’ha fixat a les 17.30 hores

Cavalcada del Ninot 2020: espectacle i sàtira fallera pels carrers de València
06/03/2020 -

La Cavalcada del Ninot 2020 arriba, aquest cap de setmana, a València per a inundar els carrers del centre de la ciutat de sàtira fallera. La setmana gran de les Falles de València s’acosta i, per a anar obrint boca, aquest cap de setmana se celebra un dels actes estrela de la programació de 2020. El color, la diversió i unes pinzellades dels monuments fallers seran els protagonistes en la desfilada de la Cavalcada del Ninot de València que, a més de comptar amb la participació de diferents comissions falleres, també estaran presents les Falleres Majors de València 2020.

La Cavalcada del Ninot de les Falles 2020 se celebrarà aquest dissabte, 7 de març, a les 17.30 hores. La desfilada començarà en la Glorieta, i continuarà pel carrer Pau, Sant Vicent, plaça de l’Ajuntament, Marqués de Sotelo i, finalment, Xàtiva. Més tard, a les 00.00 hores, la mascletà de colors, que es dispararà a la plaça de l’Ajuntament de València, posarà el fermall d’or a aquest acte faller.

Des de l’any passat, les comissiones participants en la Cavalcada del Ninot han de portar una peça de la seua falla i realitzar una actuació amb música i coreografia. En aquesta ocasió, les falles que participaran serà Quart-Palomar, García Lorca-Oltá, Ramiro de Maeztu-Leones, Albacete-Marvá, Periodista Gil Sumbiela-Azucena, Dr. Gil i Morte-Dr. Vila Barberá, Archiduque Carlos-Xiva i Alcàsser-Yátova.

La peça principal de la Falla Municipal d’enguany tornarà a tancar una desfilada que no només recupera les tradicions, sinó que s’ha convertit en un autèntic espectacle preparat per cada comissió que, a més, competiran per emportar-se els primers premis.

Antigament, la Cavalcada del Ninot de València era un concurs en el qual desfilaven els diferents ninots, i es votava al Ninot Indultat que se salvava de les flames de la cremà. No obstant això, quan en 1954, l’Ajuntament de València decideix inaugurar l’Exposició del Ninot, la cavalcada va continuar celebrant-se, però com una desfilada a ritme de música i crítica fallera.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + quatre =