I en el tercer quart la #CalderaTaronja va explotar

El València Basket jugarà la final de l’Eurocup davant l’Unicaja de Màlaga dimarts que ve 28

_map0749
_map0749

El València Basket va eixir a la #CalederaTaronja amb ganes de calar-li foc al partit des del seu inici. Amb una fèrria defensa, van ser frenant l'atac del Hapoel Bank Yahav Jerusalem, que tan sols era capaç d'encistellar des de la línia 4,60 mentre que els de Pedro Martínez campaven a plaer per la Fonteta. Malgrat el domini local, el Hapoel no es desenganxava del marcador. Els primers minuts del partit la pilota es movia ràpidament d'una pista a una altra i mentre Sato, Sastre i Dubljevic eren els que sumaven més punts (4 cadascun), en el conjunt israelià era Jerrels el que amb 9 mantenia al seu equip en el partit. Els primers deu minuts es van tancar amb un clar domini local però amb un resultat no massa engruixat (21-17).

El segon quart va començar amb un ritme menor que el primer. Amb tan sols 4 punts per sota, el Hapoel creia en les seues possibilitats malgrat tenir a quasi els 8500 afeccionats en contra. Jerrells seguia tirant del seu equip encara que van començar a trobar l'anella taronja amb més facilitat pel que la resta de jugadors israelians també sumaven punts. Els primers compassos del quart van ser d'incertesa i a punt va estar d'empatar el partit quan en el tercer minut un error en la passada de San Emeterio els donava la pilota amb 28-26 en el marcador. No obstant això, el mateix San Emeterio va recuperar la pilota i a partir d'ací es va anar obrint la bretxa en el marcador tancant el quart amb +12 en el marcador (44-32).

El conjunt taronja finalment va explotar en el tercer quart. La #CalderaTaronja havia calfat el encontre fins al punt d'ebullició en el qual el seu equip va aconseguir 'matar' al rival. Estos deu minuts van servir perquè els de Pedro Martínez demostraren el que són capaços de fer. Amb un defensa agressiva van tancar l'anella taronja deixant al Hapoel al final del mateix amb tan sols 18 punts anotats. Jerrels, Timor i Stoudemire eren els que intentaven sense massa sort trencar el control local i van ser els que més punts van aconseguir anotar, fins i tot perdien a Peterson per lesió. Luke Sikma amb 8 punts i Rafa Martínez amb 7 els que van aconseguir gràcies al treball coral obrir la caixa dels trons, una caixa en la qual tots anotaven i tots aconseguien ser quasi imparables per al rival. Cada intent de reacció o robatori del Hapoel era frenat pels taronjas que al final van tancar el quart sumant 31 nous punts i deixant el marcador en 31-18.

La #CalderaTaronja cada vegada veia més a prop la somiada final. Els de Pedro Martínez, sabien que amb una distància de 13 punts encara podia passar de tot malgrat el complet domini al qual tenien sotmés al conjunt de Stoudemire. El conjunt taronja va seguir concentrat en defensa encara que va començar a fallar en atac el que va permetre que el Hapoel poguera acostar-se en el marcador. En l'últims compassos de partit es tractava de cuidar la renda assolida en el tercer quart i així va ser. La Fonteta explotava en els últims minuts al ritme del pasdoble València i, malgrat tan sols anotar 15 punts, van ser suficients per a signar la passada a la final de la 7DAYS Eurocup que es disputarà dimarts que ve 28 de març davant l'Unicaja de Màlaga. Els jugadors van acabar en el centre de la pista abraçats celebrant amb la seua afició la passada a la seua segona final de la temporada.