La Generalitat Valenciana ha invertit 21,6 milions d'euros per a obrar el Palau de Justícia de Gandia, la reforma més cara de la història de la ciutat en matèria judicial. Es tracta d'unes obres que dinamitzaran les barriades de Santa Anna i la República Argentina i ajudaran a la transformació urbana de Gandia, millorant a més el servei que presta l'administració de Justícia als professionals i la ciutadania.
L'alcalde de la localitat, José Manuel Prieto, ha afirmat que quan acabe la construcció i s'engegue l'activitat de l'edifici, el mateix Ajuntament reformarà les zones adjacents per a oferir als ciutadans i ciutadanes 225 places d'aparcament, disponibles entre els mesos de març o abril. De la mateixa manera, els representants polítics es troben en negociacions amb el pàrquing de la República Argentina per a oferir una altra alternativa als usuaris.
A aquestes mesures, se suma l'obertura d'un vial nova amb el PAI que es durà a terme en Santa Anna i derivarà en unes millors connexions. "El Palau de Justícia és un exemple de col·laboració entre administracions, ja que hem treballat braç a braç amb la Generalitat Valenciana, amb el mandat del Botànic de Ximo Puig, qui ha fet possible aquesta reforma, dins del Pla d'Infraestructures Judicials de la Comunitat Valenciana", assegura l'alcalde de Gandia.
La consellera de Justícia i Interior, Elisa Nuñez, ha valorat que les obres finalitzaren al març i que l'edifici albergarà 11 jutjats del partit judicial, a més de disposar de zones que complementen les àrees destinades a la violència sobre la dona, així com altres serveis com l'oficina d'atenció a les víctimes del delicte. Nuñez ha ressaltat que el Palau de Justícia de Gandia tindrà una planta reservada que podrà albergar, quan siga necessari, tres nous jutjats.
L'edifici comptarà amb cinc plantes amb una superfície total de 16.500 metres quadrats i albergarà 11 òrgans judicials en unes instal·lacions funcionals, accessibles, sostenibles des del punt de vista mediambiental i energèticament eficients.
A més, integrarà tots els serveis d'atenció a les víctimes com per exemple el Gabinet Psicosocial dotat amb una càmera Gesell, la Clínica Mèdic Forense i la Unitat de Valoració Forense Integral. En definitiva, els nous jutjats comptaran amb una plantilla de 150 persones i rebrà de mitjana uns 300 usuaris diaris.