Gandia

Gandia presenta en Fitur projectes de futur per valor de 105 milions i es posiciona com a ciutat idònia per a invertir i generar oportunitats

1 minut

Ajuntament de Gandia en Fitur

Gandia ha aprofitat FITUR, el major aparador turístic en l'àmbit internacional, per a presentar-se com una ciutat ambiciosa que es prepara enguany per a desenvolupar inversions per valor de més de 105 milions d'euros en diversos projectes. Aquests recursos procedeixen dels fons Next Generation, iniciatives publicoprivades i fins i tot del mateix Ajuntament.

"Enguany venim a Fitur amb una proposta ambiciosa i realista. Hem arribat amb la maleta repleta de realitats i certeses, que ens permeten continuar sent un dels llocs més visitats i millor valorats de la Comunitat Valenciana, i la primera destinació de sol i platja de la província. Però una bona ciutat per a fer turisme, ha de ser sempre una bona ciutat per a viure i invertir".

Així ho ha indicat l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, en l'acte 'Inverteix el teu temps a Gandia', celebrat en la plaça central del pavelló de la Comunitat Valenciana en Fitur. En aquest esdeveniment també ha participat la secretària Autonòmica de Turisme de la Generalitat Valenciana, Cristina Moreno, i la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Gandia, Balbina Sendra.

L'acte també ha comptat amb l'assistència del secretari d'Estat de Política Territorial, Arcadi Espanya; el president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, Salvador Femenía; alcaldes de municipis de la comarca, a més de representants del sector turístic i del sector empresarial.

Durant la seua intervenció, la primera autoritat municipal ha desgranat factors històrics, culturals, mediambientals i gastronòmics que ens diferencien d'altres destinacions i ha centrat el seu discurs a posar en valor l'esforç de l'Ajuntament de Gandia per a millorar els carrers, aprofundint en la qualitat urbana, amb la remodelació de les vies estratègiques que arriben a la façana marítima; la renovació de l'entorn dels embulls del port, en el Grau, i de l'edifici consistorial, en ple cor de la ciutat. Altres actuacions que ha esmentat són la prolongació de la carretera Natzaret-Oliva, la millora dels accessos a l'ecocamping Ohai o les reformes del campanar de la Col·legiata, la capella de 'l'Assumpció', amb centre de recepció de visitants i del mercat del Prat.

L'Ajuntament dona facilitats per a invertir

En aquest àmbit, Prieto ha remarcat que a Gandia estan "arribant més hotels que mai" gràcies a l'aplicació de mesures urbanístiques que faciliten aquest tipus d'emprenedoria. En aquest punt, Prieto ha anunciat: "Reorganitzarem el departament d'Activitats de l'Ajuntament de Gandia per a ajudar a la gent en la presentació de les seues inversions, ja que moltes vegades s'enfronten a processos administratius desmanegats".

Prieto ha dit que s'ha activat per primera vegada l'Oficina de l'Inversor, que realitzarà un treball d'acompanyament a aquells que vulguen instal·lar el seu negoci a Gandia. En aquest sentit, ha explicat que es potenciarà la figura de la declaració responsable, que permetrà l'obertura immediata d'activitats comercials detallistes (tendes, tallers, joieries, perruqueries...) que s'exercisquen en establiments de superfície inferior a 750 metres quadrats.

Paral·lelament, es van a impulsar certificats d'Organismes de Certificació Administrativa, reduint taxes municipals, perquè comerços de major grandària i establiments hostalers també puguen obrir les seues portes de manera immediata. També s'eliminarà el 30 % de la burocràcia.

Prieto posa en valor la col·laboració publicoprivada

Gandia, segons Prieto, està generant "entre tots" riquesa i confiança. "Hem comprés que les grans transformacions no podem fer-les soles. Les empreses necessiten al sector públic i el sector públic necessita a les empreses. Això és: la col·laboració públic–privada".

L'alcalde ha manifestat que "junts avancem a adaptar-nos als canvis i a reforçar-nos en sostenibilitat, eficiència i digitalització", gràcies a iniciatives com el SICTED, els tres Planes Turístics de Sostenibilitat o la consolidació de Gandia com a Destinació Turística Intel·ligent (DTI).

Gandia presumeix de lideratge

"Gandia pot presumir de lideratge gràcies a l'esforç del sector i a les accions del govern i l'Administració. Per tot això, vull fer un reconeixement a tots els professionals del turisme que tenim, per la seua gran dedicació perquè els visitants vinguen i tornen. El sector turístic és una peça fonamental de la nostra oferta i exemple de tracte professional que ofereix productes de qualitat amb segell personal" ha declarat l'alcalde.

Prieto, per a finalitzar la seua intervenció, ha expressat que tots els motius exposats són suficients perquè Gandia siga reconeguda amb la seua marca turística pròpia, com a municipi turístic de rellevància a la Comunitat Valenciana, que enfortisca el lideratge de la destinació i que continue aprofitant oportunitats i inversions. "Per a això, confiem en el suport decidit de la Generalitat Valenciana".

Per la seua banda, Sendra es va mostrar orgullosa "dels reptes que hem aconseguit junts i puc assegurar que des del consistori i des de l'àrea de Turisme anem a seguir treballant amb contundència per a afermar aquest relat de ciutat ambiciosa, forta i en millora contínua".

Finalment, Moreno ha reafirmat el seu compromís per "seguir treballant de la mà del seu alcalde per a millorar i continuar avançant en la desestacionalització de la destinació" "Compartim les nostres línies generals i només ens queda agrair el treball que s'està realitzant de promoció turística i cultural en el municipi".