El centre històric de Gandia estrenarà una nova imatge després de les obres de regeneració urbana

Els treballs tenen un pressupost total de 1,6 milions d'euros i es dividiran en dues fases que començaran el 3 de juny i el 3 de juliol, respectivament

Guardar

El centro histórico de Gandia estrenará una nueva imagen tras las obras de regeneración urbana
El centro histórico de Gandia estrenará una nueva imagen tras las obras de regeneración urbana

Gandia inicia el compte arrere per a donar començament a les actuacions de regeneració urbana que canviaran la imatge actual del centre històric de la ciutat. Amb una inversió global de més de 1,6 milions d'euros, les obres, emmarcades en el Pla d'Humanització de places i carrers, es dividiran en dues fases i la primera d'elles començarà el pròxim 3 de juny; mentre que la segona ho farà un mes més tard, el 3 de juliol, i tindrà una durada de nou mesos.

En eixe sentit, els treballs que s'executaran dins de la primera fase actuaran sobre el carrer Jesuïtes i es completaran en quatre mesos. Les obres d'esta fase compten amb un pressupost de 428.877 euros dels quals quasi la meitat (243.000 euros concretament) provenen d'una ajuda del Pla de Recuperació, Transformació i Residència que depén del Ministeri d'Indústria i Turisme.

D'altra banda, la segona fase, l'inici de la qual està previst a partir del 3 de juliol, realitzarà una intervenció en les Carmelites, de la Vila, dels Arcs i també en la plaça de la Vila. Així, estos treballs es perllongaran durant nou mesos, per la qual cosa es preveu que puguen finalitzar a l'abril de 2025. La seua inversió ascendix a 1,27 milions d'euros dels quals 500.000 euros procedixen del Pla Conviure de l'any 2021.

Simulación virtual de cómo quedará tras las obras el centro histórico de Gandia
Simulació virtual de com quedarà després de les obres el centre històric de Gandia

Entre els objectius d'estos treballs es troben millorar la imatge urbana i la qualitat arquitectònica del casc antic de Gandia, renovar les conduccions d'aigua potable i millorar el sanejament i també la seguretat vial. Així mateix, els treballs posen en el focus l'adaptació de l'espai públic a la normativa d'accessibilitat i es contempla la plantació de nou arbrat i la permeabilització del paviment per a mitigar les altes temperatures. També es millorarà la il·luminació de les diferents vies i la posada en valor de l'entorn monumental del Palau Ducal i de l'edifici consistorial.

"Amb estes accions es cobrirà una assignatura pendent i es posarà per davant la preferència dels vianants a la dels vehicles. Podran conviure, però guanyaran els veïns i els xiquets i xiquetes que van al col·legi. Es guanyaran espais de restauració i, en general, guanyarà la ciutat perquè el normal és que esta artèria tinga menys tràfic", ha explicat Vicent Mascarell, regidor delegat d'Urbanisme durant la presentació del projecte.

Reordenació del tràfic durant les obres

Els treballs que canviaran l'aspecte del centre històric de Gandia obligaran a reordenar el trànsit de vehicles durant els mesos en els quals es desenvoluparan les obres. D'esta manera. Durant la primera fase "s'accedirà a la plaça Major des del carrer Sant Pasqual i es podrà anar cap a l'avinguda d'Alacant pel carrer Carmelites", ha detallat l'intendent cap de la Policia Local de Gandia,Salvador Morant. A més, l'edil ha declarat que el carrer Carmelites i Sant Pasqual invertiran el seu sentit de circulació.

En el cas d'en la segona fase de les obres, que començarà a principis de juliol, la previsió és que el carrer Sant Pasqual (en tots dos sentits) es tanque totalment a la circulació del tràfic rodat a excepció de les persones residents que vulguen accedir als garatges.

Destacats