Ontinyent

Ontinyent reforça l'assistència i conscienciació contra la violència de gènere en Festes

1 minut

La regidora d'Igualtat d'Ontinyent, Paula Soler

L'Ajuntament d'Ontinyent a través de la Regidoria d'Igualtat reforçarà l'assistència i conscienciació contra la violència de gènere durant la Setmana Gran de Festes. Ho farà amb la instal·lació d'un Punt Violeta al Parc de la Glorieta i la campanya contra les agressions sexistes que compta amb el suport de les 24 comparses i de la Societat de Festers.

En este sentit, la regidora d'Igualtat, Paula Soler, explicava que "durant molt de temps s'han acceptat determinades conductes d'assetjament i agressió que en una societat moderna no podem acceptar. Per això, entenem que per gaudir amb seguretat i llibertat de la festa cal oferir espais segurs per a totes i tots".

Així, el Punt Violeta situat al Parc de la Glorieta, estarà assistit per professionals des del dijous 22 d'agost fins al diumenge 25 d'agost des de les 01:00 h fins a les 05:30 h de la matinada, a excepció del dissabte 24 d'agost que es prorrogarà a les 06:00 h. Soler destacava que "este any volíem cobrir totes les hores en què hi haurà elevada concentració de gen per garantir una correcta atenció en el cas que fos necessari". Per este motiu, "s'ha professionalitzat al màxim l'atenció perquè les dones se senten protegides i ateses especialment a les zones amb molta concentració de persones, com serà les orquestres perquè totes i tots puguem gaudir d'unes festes segures".

A més del punt violeta, durant la Setmana Gran de Festes també es comptarà amb el protocol contra les agressions sexistes signat per les 24 comparses que integren la Societat de Festers. El protocol especifica aspectes a seguir com el suport a la víctima tant en cas d'agressió física com verbal; prestar-li atenció i donar-li prioritat si es detecta algun incident; i donar-li suport a la víctima de manera respectuosa, escoltar-la i no deixar-la de costat.

En cas de ser necessari es recomana telefonar al telèfon 112 si es requerix atenció sanitària o presència policial, apuntant-se també el telèfon 016 del Ministeri d'Igualtat per als casos on es necessite assessorament urgent. En el protocol també s'indica la intenció de tractar d'identificar a la persona agressora i mantindre la confidencialitat al voltant de la persona agredida.