La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Ontinyent han iniciat les gestions per ampliar el projecte de reforma i ampliació del Conservatori d’Ontinyent dins del pla Edificant, que passarà dels 5,16 milions d’euros previstos inicialment a una inversió de 9,8 milions d’euros per part de la Conselleria. Aquest va ser un dels temes abordats en la reunió recentment mantinguda a Ontinyent entre el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, i l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en la qual es van visitar les obres d’Edificant als col·legis Bonavista i Martínez Valls.
Víctor García ha explicat que “l’increment important de la inversió prevista en la rehabilitació integral i l’ampliació del Conservatori Professional de Música Josep Melcior Gomis és fruit del treball a tres bandes entre la Conselleria, l’Ajuntament d’Ontinyent i l’equip directiu del Conservatori”. “Aquesta col·laboració ens ha permés actualitzar el programa de necessitats educatives del centre perquè puga donar resposta a la demanda actual i futura d’ensenyaments de Música d’Ontinyent i la Vall d’Albaida”, ha detallat el director general.
“El treball braç a braç que estem fent la Conselleria i l’Ajuntament d’Ontinyent per accelerar el procés de millora i construcció de 10 centres educatius de la ciutat, garantint una inversió d’Educació de la Generalitat a la capital de la Vall d’Albaida —que ja supera els 30 milions d’euros amb els 9,8 milions que es destinaran al conservatori—, és un bon exemple que les administracions públiques estem per a donar solucions als problemes i que, quan treballem conjuntament, millorem la situació de les persones, ja que no només estem construint i modernitzant centres educatius, sinó que també estem generant més de 750 llocs de treball en el sector de la construcció”.
L’alcalde d’Ontinyent, per la seua banda, ha agraït al director general d’Infraestructures Educatives i a la Conselleria, que dirigeix Raquel Tamarit, “el treball i la predisposició per a atendre les necessitats de la ciutat, en aquest cas apostant per un conservatori que mantindrà l’actual ubicació creada als anys 70, però amb unes instal·lacions totalment renovades, que suposaran un impuls per al barri del Poble Nou”.
Principals línies de la rehabilitació integral i l’ampliació del Conservatori
En la reunió mantinguda a Ontinyent, s’abordava el contingut de la nova memòria tècnica per executar l’actuació, que preveu una inversió de 9,8 milions d’euros (IVA inclòs) en anualitats de 2022 a 2026. Entre els aspectes més destacats es troba la creació d’un nou auditori de nova planta de 300 metres quadrats i capacitat d’entre 160 i 200 places.
En total, es preveu actuar sobre una superfície de 5.323 metres quadrats, 2.207 metres quadrats dels quals són a l’interior de l’edifici ja existent, que es mantindria, però sotmés a una important renovació; i 3.116 metres quadrats més en una ampliació que es crearà a la zona ubicada en l’actual pati i a l’espai resultant de l’enderroc de les actuals aules taller que hi ha al costat d’aquest pati.
En la memòria del programa proposat es preveu a l’edifici existent un repartiment en 255 metres quadrats d’espais docents generals per a aules no instrumentals, 590 metres quadrats per a espais docents específics per a aules de música, activitats de cor i orquestra, ensenyament instrumental o música de cambra. Així mateix, es comptarà amb 270 metres quadrats d’espais docents de biblioteca, 75 metres quadrats de serveis higiènics, 165 metres quadrats d’administració i 40 metres quadrats per a serveis generals.
Pel que fa a la part d’ampliació, es comptarà amb 1.070 metres quadrats d’espais docents específics per a aules d’ensenyament instrumental o vocal individual; aules de música de cambra, conjunt o altres classes col·lectives; laboratori multimèdia; cabina d’estudi individual, i taquilles.
L’auditori, de 300 metres quadrats, tindrà un escenari a una alçada de 5 metres, cabina de control i magatzem, i també hi haurà 50 metres quadrats per a serveis higiènics i 45 metres quadrats per a aula no instrumental. A més a més, s’hi inclouran també 180 metres quadrats per a despatxos i administració i 150 metres quadrats per a serveis generals.
El regidor d’Educació, Óscar Borrell, que també va participar en la reunió, coincidia amb l’alcalde a agrair “la gran predisposició de la Direcció General d’Infraestructures Educatives i la Conselleria d’Educació per atendre les peticions d’Ontinyent, ara amb un conservatori adaptat a les necessitats educatives del segle XXI. Unes instal·lacions que tindran en consideració les característiques de cada tipus d’instrument i que estaran preparades per a fer un pas avant cap a la màxima qualitat en la docència”, ha conclòs