La delegació ontinyentina a Suècia replega idees per millorar la competitivitat de les empreses tèxtils locals

Guardar

Delegació d'Ontinyent a Suècia
Delegació d'Ontinyent a Suècia

La delegació ontinyentina que està visitant Suècia esta setmana continua amb el seu full de ruta de treball, que els portava este dimarts i dimecres a visitar les zones de Molndal i Boras. El grup encapçalat per l'alcalde Jorge Rodríguez, que inclou representants de l'Ajuntament d'Ontinyent, la patronal Tèxtil Ateval i empresaris del sector, ha visitat diversos espais entre els quals destaquen el Parc Científic i la Universitat de la localitat de Boras, espais on es vinculen de manera directa investigació, indústria i mercat.

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, explicava que dins la col·laboració que manté l'Ajuntament amb ATEVAL, i que s'articula mitjançant el conveni d'impuls al Clúster Tèxtil, "hem estat aprofundint en una línia en la qual veníem treballant, com és la de compartir coneixements, en este cas aprofitant este viatge per a conéixer més coses sobre aspectes en els quals s'està treballant molt a Suècia com ara la traçabilitat en el sector tèxtil o l'aplicació de sistemes de sostenibilitat en les empreses".

La vicepresidenta 1a de la Diputació de València i regidora de Promoció Econòmica d'Ontinyent, Natàlia Enguix, exposava que este viatge "dona a les nostres empreses una experiència molt útil, ja que a Ontinyent som capdavanters, però és interessant conéixer com treballen a les empreses punteres en Suècia o a espais com el seu institut tecnològic, així com la connexió tan important que té este institut amb les empreses".

El president d'ATEVAL, Pepe Serna, explicava que "ha estat d'allò més interessant descobrir als laboratoris suecs els processos de creació de fibres, els projectes innovadors de la Universitat de Boras o els seus centres de negocis, on es dinamitzen incubadores d'empreses amb nous productes. És un país molt avançat on s'aposta molt per la innovació, la investigació i la posada en marxa de productes emprenedors d'alta qualitat, i estem replegant moltes idees en l'àmbit de l'aplicació de noves tecnologies al sector tèxtil, digitalització de nous models de negoci o cooperació empresarial per millorar la competitivitat internacional".

Reunió de treball a Mark per encetar projectes en comú

La delegació ontinyentina conclourà les seues activitats a Suècia este dijous a Mark, ciutat agermanada amb Ontinyent des de fa 20 anys, on seran rebuts per una representació municipal encapçalada pel president i el vicepresident de la Junta Municipal, Ulf Dahlberg i Tomas Ekberg. Jorge Rodríguez explicava que "més que un acte institucional, estem plantejant-ho com una reunió de treball, una jornada en la qual volem testejar com podem col·laborar amb Mark, reiniciant la relació per aprofundir en aspectes d'interés per a ambdues ciutats".

L'alcalde avançava que "plantejarem un projecte d'intercanvi de coneixement no sols vinculat a l'àmbit empresarial, sinó també a l'estudiantat, per tal que els i les joves puguen beneficiar-se d'un intercanvi de llengua i cultura". Natàlia Enguix destacava en este sentit que "volem plantejar que estes línies de treball vagen vinculades a l'obtenció d'ajudes europees, continuant així amb la línia de l'aprofitament de les oportunitats que ens dona Europa en la que hem treballat estos anys", apuntava.

Destacats