Quart de Poblet obri el camí a Metrovacesa per a construir un edifici de 120 habitatges

El consistori ha concendido la llicència d'obra a aquesta promotora immobiliària que edificarà el seu nou projecte en el PAI Molí d'Animeta

Guardar

Quart de Poblet allana el camino a Metrovacesa para construir un edificio de 120 viviendas
Quart de Poblet allana el camino a Metrovacesa para construir un edificio de 120 viviendas

Amb una ubicació privilegiada en plena àrea metropolitana de València, ja que tan sols 12 minuts en metro la separen de la capital valenciana, i immersa de ple en un procés d'expansió urbanística. Estes són dos de les condicions per les quals la localitat de Quart de Poblet, situada en la comarca de l'Horta Sud i molt pròxima a l'aeroport de València, es troba en el més alt de la llista de projectes de futur de diferents empreses constructores.

Una d'elles és Metrovacesa propietària del 6 % del sòl del PAI Molí d'Animeta de Quart, i que ja ha rebut la llicència d'obra per a iniciar la construcció d'un nou bloc de cases en aquest sector del municipi. Així, la consecució de la llicència per a este projecte, que porta per nom Molí Mistral i per al qual la promotora preveu una inversió de 22 milions d'euros, donarà lloc a 120 nous habitatges plurifamiliars.

En eixa línia, este edifici d'obra nova contempla la creació de 120 habitatges en el seu projecte, de les quals el 50 % hauran de ser de protecció pública (VPO), tal com marca la normativa municipal aprovada per a incentivar la construcció de nous habitatges que siguen més accessibles. Metrovacesa ha encarregat el disseny a l'estudi d'Arquitectura ARQUEHA.

Simulación virtual de cómo será el nuevo edificio Molí Mistral del PAI Molí d'Animeta a Quart de Poblet. Imagen: Metrovacesa
Simulació virtual de com serà el nou edifici Vaig moldre Mistralenc del PAI Vaig moldre d'Animeta a Quart de Poblet. Imatge: Metrovacesa

En eixe sentit, la promoció, que estarà dividida en dues escales, estarà formada per pisos de dos i quatre dormitoris, i cadascun tindrà una grandària de fins a 137 metres quadrats i terrasses amb un superfície mitjana de 12 metres quadrats. Així mateix, el bloc comptarà amb espais de zones comunes per als residents que estaran dotades de piscines i diverses àrees de jocs infantils.

Una de les característiques més destacades del PAI des de la seua concepció va ser la creació d'un nou barri que s'alineara amb els criteris de sostenibilitat i respecte al medi ambient, un 'ecobarri'. És per això que, tal com expliquen des de la promotora, tots els habitatges d'esta promoció es construiran amb la sostenibilitat i eficiència energètica com a base; així com la reducció d'emissions de CO2 i la limitació del consum energètic. En este sentit, Molí Mistral es consolida com una promoció responsable amb l'entorn en comptar amb les més altes qualificacions energètiques i que certifiquen la reducció d'emissions contaminants.

Zones comuns de l'edifici Molí Mistral a Quart de Poblet. Imatge: Metrovacesa
Zones comuns de l'edifici Vaig moldre Mistralenca a Quart de Poblet. Imatge: Metrovacesa

Situades en el PAI Molí d'Animeta

El nou edifici Molí Mistral de Metrovacesa ocuparà una parcel·la en el sector MOlí D'Animeta, un àrea que l'Ajuntament de Quart de Poblet va establir fa ja dècades com a punt d'expansió urbanística que permetria créixer al municipi. Este sector, constituït com un Programa d'Actuació Integrada (PAI), compta amb una superfície total de 269.000 metres quadrats, dels quals quasi la meitat, uns 100.000, estan contemplats com a zones verdes.

Quant a la dotació habitacional d'este PAI, l'Ajuntament al costat de les promotores i constructores immobiliàries, ha establit un projecte que inclou la construcció de 2330 habitatges, de les quals la meitat, unes 1665, seran VPO, ja que, tal com recull la regulació municipal, la meitat de l'obra nova ha d'estar reservada per a ser de titularitat pública amb la finalitat de facilitar l'accés a l'habitatge, un 20 % més del que establix la normativa general.

En l'actualitat, a més de la iniciativa de 120 habitatges de Metrovacesa que acaba d'obtindre la llicència d'obra, Ática també ha projectat altres 119 les obres de les quals ja estan en curs. Per la seua banda, el fons nord-americà Castlelake, soci majoritari de la promotora Aedas Homes, preveu construir un miler més per a finalitzar un PAI que preveu haver finalitzat la seua urbanització abans de 2030. "Tenim un PAI en marxa i hi ha dos edificis en construcció i durant els pròxims quatre o cinc anys ha d'estar implementat del tot", apuntava la primera edil de Quart, Cristina Mora, en una entrevista amb València Extra.

Cristina Mora, alcaldesa de Quart de Poblet
Cristina Mora, alcaldessa de Quart de Poblet

Este auge per urbanitzar una zona que fins a fa uns anys es trobava en desús té per objectiu solucionar la falta d'habitatge; i, amb això, també es preveu atraure a nous habitants al municipi. Un augment poblacional que l'Ajuntament ha d'afrontar en conjunció amb la resta d'administracions públiques perquè el desenvolupament urbanístic vaja de la mà de l'increment d'habitants i aquests tinguen més dotacions i infraestructures públiques.

"Estem parlant de milers d'habitatges, d'un creixement important de població i això comporta que cal crear nous espais públics que es van a necessitar per part de la població", reconeixia l'alcaldessa. Sobre este tema, el consistori té en el tinter projectes encaminats a la construcció d'un nou col·legi o institut; i també un nou centre de dia que done servei i atenció a persones que tenen una discapacitat.

Destacats