Convertir la comarca de l'Horta Sud en una destinació turística gràcies a l'impuls dels seus recursos gastronòmics, culturals i naturals. Est és el principal objectiu del Pla Estratègic de Turisme de l'Horta Sud.
El document, que ha sigut elaborat per l'empresa Amundsen Estratègia i Comunicació, s'ha presentat aquest matí en la seu de la Mancomunitat de l'Horta Sud situada a Torrent.
"Una eina essencial per a concer nostres fortaleses en matèria turística i els aspectes en els quals hem d'incidir i invertir per a convertir el turisme en un motor econòmic per a la nostra comarca". D'aquesta manera ha descrit aquest nou Pla estratègic el president de la Mancomunitat, José Francisco Cabanes.
Así, aquest document inclou un total de 38 accions a través de les quals es pretén explotar els recursos turístics de l'Horta Sud per a atraure a visitants. Es tracta de quasi 40 accions, centrades en diferents àmbits i sectors, que es van a desenvolupar al llarg de tres anys.
D'aquesta manera, una de les principals finalitats és difondre els principals atractius turístics de l'Horta Sud entre els seus propis habitants. A més, també es vol exportar i promocionar aquests atractius turístics al públic nacional i al públic internacional "aprofitant la proximitat a la ciutat de València i la gran afluència de persones" que cada any visiten la capital del Túria, ha assegurat Jordi Llobregat soci gerent d'Amundsen.
D'altra banda, aquest Pla també vol potenciar la "coopetición". Es tracta d'un terme que, tal com ha exposat Llobregat, sorgeix de la unió dels conceptes de col·laboració i competició. Así, la cooperació entre els municipis de la comarca serà fonamental per a crear les accions concretes que impulsen el turisme a l'Horta Sud.
Tres línies de treball
Les 38 accions d'aquest Pla estan basades en tres línies de treball a través de les quals estàs actuacions es traslladaran a projectes concrets amb la finalitat d'impulsar el sector turístic a l'Horta Sud. La primera d'aquestes línies és l'estructuració del producte mitjançant la creació de rutes, audioguías, scape routes o una agenda accessible, actualitzada i anual en la qual s'incloguen els diferents esdeveniments que es realitzen en cada municipi.
Una altra de les línies clau de treball que té aquest pla és crear campanyes de comunicació sobre el patrimoni turístic de la vintena de localitats que pertanyen a la Mancomunitat. Per a això, es va a idear una pàgina web i es van a llançar diferents estratègies de difusió a través de les xarxes socials. També es pretén obrir una oficina d'informació turística que servisca com a punt de recepció dels visitants i també com a punt de reunió entre les diferents corporacions municipals.
Precisament, les sinergies entre els diferents ajuntaments de la comarca és la tercera i última línia de treball que contempla aquest pla. En ell, es proposa crear un grup de treball comú amb tots els municipis i associar també a l'àmbit empresarial per a engegar grans esdeveniments que abasten a més d'una localitat.