El passat 23 d'octubre, Paiporta va acollir la visita de representants del Perú, els qui van participar en un intercanvi d'experiències sobre organització territorial i enfortiment de polítiques municipals. Durant la jornada, els representants peruans van ser acompanyats per la regidora d'Igualtat i Cooperació, Mª Jesús López, i el primer tinent d'alcaldia, Vicent Císcar, en un recorregut per diversos departaments municipals. Entre els assistents es trobaven membres de l'ONG Farmacèutics Mundi (Farmamundi), integrants de l'Organització Centre d'Estudis i Promoció del Desenrotllament Andí Amazònic (DescoCentro) i agents d'Igualtat i de la Fiscalia del Perú. Este intercanvi és part del "Programa per al desenrotllament de polítiques i estratègies inclusives de recuperació basades en la cohesió social", una iniciativa finançada per la Generalitat Valenciana en 2021 i el desenrotllament de la qual s'estén fins a 2025 i executada per Farmacèutics Mundi (Farmamundi). El seu objectiu principal és promoure la coordinació entre institucions i la societat civil per a recuperar i reactivar servicis públics essencials, impactant positivament a les regions de Huancavelica i Junín (el Perú), particularment en les comunitats més vulnerables afectades per la pandèmia de COVID-19.
En l'àrea d'Igualtat i en col·laboració amb l'equip d'Interior, els visitants van conéixer de prop el treball de la Unitat TEMIS de la Policia Local de Paiporta, especialitzada en l'atenció a víctimes de violència de gènere i menors. Durant la visita a les dependències policials, es van compartir procediments i protocols d'intervenció de la Policia Local de Paiporta i, concretament del grup especialitzat en violència de gènere i menors (Temis), subratllant la coordinació efectiva que es realitza entre la Policia i l'Ajuntament per a garantir una atenció integral i efectiva a les víctimes.
A més, l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament va exposar els seus programes de prevenció de problemes de salut mental greu, que a Paiporta es gestionen a través del Servici d'Atenció i Seguiment per a Malalties Mentals Greus (SASEM). Estos esforços busquen crear models d'intervenció comunitària que puguen ser replicats en els comités de gestió de salut de Huancavelica i Junín, millorant tant la governabilitat de la salut pública com la participació de la societat civil en estos processos.
Este programa també promou la creació d'un Observatori Regional de Salut al Perú, una ferramenta que permetrà realitzar diagnòstics periòdics i específics sobre els servicis de salut en l'àmbit regional i districtual. “Els representants peruans han aprofitat la visita per a intercanviar coneixements i aprendre de les iniciatives valencianes, amb l'esperança d'incorporar estos aprenentatges i millorar la resposta de les seues pròpies institucions” explica la regidora d'Igualtat i Cooperació Mª Jesús López
“Este intercanvi posa de manifest el compromís de Paiporta a col·laborar amb comunitats internacionals per a enfrontar desafiaments comuns i construir societats més equitatives i resilients” afirma Vicent Ciscar, primer tinent d'alcaldia.
Paiporta rep a representants del Perú i Farmamundi com a part d'un programa de cooperació social
L'Ajuntament acull a representants de l'Organització Descocentro i agents socials peruans per a intercanviar metodologies de desenvolupament local en matèria d'Igualtat i benestar social.
Comentaris
Guardar
Destacats