L'última assemblea de la Comunitat Energètica Local (CEL) de Paiporta, celebrada recentment, va comptar amb quasi un centenar de persones assistents, fet que denota el creixent interés en aquesta iniciativa que reduirà la despesa energètica i l'emissió de gasos d'efecte hivernacle gràcies a la instal·lació d'energia solar fotovoltaica en espais públics.
De moment, està en marxa la instal·lació de panells solars al sostre del CEIP Ausiàs March, projecte en què la demanda d'usuaris i usuàries supera a la màxima potència que es podria col·locar en aquest punt.
En aquesta última assemblea de l'associació que s'ha constituït per a gestionar la CEL es va avançar en alguns tràmits i en la determinació de la quota de participació per a cada llar i cada comerç que s'haja adherit. A partir d'aquest moment, continuen les gestions amb la distribuïdora elèctrica.
Una vegada estiguen instal·lades les plaques solars al sostre del CEIP Ausiàs March i es connecten a la xarxa, les persones associades a la CEL començaran a rebre part de l'energia d'aquesta infraestructura i a estalviar en la factura energètica gràcies a energia renovable produïda al costat de casa.
La Regidoria d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, per la seua banda, ha aprovat ja la instal·lació de més plaques solars fotovoltaiques, en aquest cas, al sostre del CEIP Lluís Vives. Aquesta nova actuació permetrà ampliar el nombre de persones i comerços potencialment beneficiaris de la CEL, en aquest cas, al barri Picanyer.
A més, tal com s'ha conegut recentment, el govern d'Espanya té previst afavorir l'expansió de les comunitats energètiques locals amb canvis normatius que permetran ampliar la distància del radi d'habitatges que es poden beneficiar d'aquest tipus d'instal·lacions, que actualment té un límit de 500 metres.
Tota la informació sobre l'evolució de la CEL de Paiporta, així com el formulari per a poder formar part de l'entitat participativa que la gestiona, es troba al seu web, en l'adreça https://paiportacel.net/