El SiFaSol de Catarroja arriba a la XII edició amb avantguarda, rock, percussió i jazz

Guardar

Desena edició del festival SIFASOL de Catarroja
Desena edició del festival SIFASOL de Catarroja

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Catarroja ha presentat la nova edició de SiFaSol, el festival de música que arriba a la XII edició amb una «trajectòria consolidada i un públic fidel a la cita per la qualitat musical dels concerts i pels diferents estils, en una aposta per impulsar la indústria cultural valenciana i aportar noves veus des de Catarroja al circuit musical alternatiu».

El festival començarà el dimarts 25 de juny amb Rafa M. Guillén & The Jazz Walkers que presentarà el seu últim treball «Shining Forever», una mirada heterogènia i eclèctica del jazz, on es barregen els sons, llenguatges i harmonies del jazz tradicional amb ritmes i textures de la música llatina, la brasilera, el funk o el flamenc. Rafa M. Guillén, músic versàtil format en l'aprenentatge clàssic i en l'estudi i pràctica del jazz i d'altres músiques, compagina la seua carrera com a trombó solista en nombroses formacions orquestrals amb el lideratge de la banda The Jazz Walkers.

Dimecres, 26 de juny, serà el torn d'Amores, grup de percussió contemporània, que celebrarà les més de tres dècades damunt l'escenari. El grup, que pren el seu nom de l'obra homònima del compositor John Cage, compleix 35 anys des que Pau Ballester, Ángel García i Jesús Salvador «Chapi» van fundar el grup. Al llarg de la seua trajectòria, Amores ha desenvolupat un paper decisiu en l'evolució de la música per a percussió en l'àmbit estatal. En la segona nit del festival, Amores ens presentarà «Ubuntu», espectacle on s'uneix la música tradicional africana i l'avantguarda sonora. Ritmes ancestrals i minimalisme que proposen -en col·laboració amb Asso Mbaye i Elisabeth Mendy- la música i la dansa com a formes universals de connexió.

Dijous, 27 de juny, amb una gran dosi de personalitat i audàcia, Sandra Monfort ens presentarà «La Mona», segon treball en solitari de la cantant de Pedreguer que consolida la seua rotunda versatilitat com a lletrista, compositora i intèrpret. En paraules de la crítica especialitzada «Un festí de textures, ritmes i sentiments oposats». Monfort és tradició i avantguarda. Ancestralitat i modernitat. Tacte orgànic i digital. Caire endèmic i forà. La carrera de Sandra Monfort s'ha forjat sobre aquest reguitzell de dualitats. El seu és un perfil versàtil, però també d'artista amb molt d'esme. Una dona que sap combinar la tècnica amb la intuïció.

Divendres, 28 de juny, la cantautora, compositora, actriu i referent indiscutible en el rock espanyol, Christina Rosenvinge tancarà el festival per presentar el seu nou disc «Los Versos Sáficos», inspirat en la misteriosa figura i obra de la genial poeta grega Safo de Lesbos i que recull les cançons compostes per ella per al projecte teatral «Safo» amb dos temes inèdits. Safo va ser una celebritat en el seu temps, però fins als nostres dies ha arribat només una mínima mostra de la seua obra, amb la qual ha jugat Rosenvinge des del pop contemporani amb la finalitat de celebrar i renovar l'esperit hedonista i indòmit que va nàixer a l'illa de Lesbos en el segle VII AC. Un treball que trenca la barrera del temps que separa ambdues dones –fortes, cadascuna a la seua manera, representatives del seu temps-, actualitzant paral·lelismes enfront de conceptes com el desig, la passió i la llibertat.

Tots els concerts es realitzaran a les 22.30 hores en la plaça Llotgeta i serà necessària una invitació per a accedir. Per a fer-se amb una invitació cal acudir a la Casa de la Cultura (carrer Esteve Paluzié, número 2) de dilluns a divendres de 16.30 a 20.30 hores a partir del dilluns 10 de juny. Només es podran recollir dues invitacions per persona.

Destacats