La Diputació i AVA-ASAJA col·laboraran per a enfortir la formació pràctica de l'Escola de Capatassos de Catarroja i de la Félix Jiménez de Requena

La corporació provincial i l’Associació Valenciana d’Agricultors firmaran un conveni de col·laboració amb l'objectiu de facilitar als alumnes de les escoles formatives de la institució,

Guardar

Visita AVA ASAJA 2
Visita AVA ASAJA 2

El diputat d'Educació, Paco Comes, ha visitat les instal·lacions de la Finca Sinyent de l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA), el centre d'experimentació agrària que l'entitat disposa a Polinyà de Xúquer per a realitzar assajos i transferir els resultats obtinguts de la investigació als agricultors valencians.

Així, acompanyat pel president d’AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, el diputat Comes ha recorregut la finca, que ocupa una extensió de 25 hectàrees en un entorn agrícola de gran valor paisatgístic. Més del 95% de la superfície disponible per a assajos agronòmics del centre -que es va posar en marxa en 2011- es troba ja plantada amb cultius implantats en la Comunitat Valenciana com amb noves opcions. Este projecte s'ha concretat en l'estudi de nous patrons, varietats i tècniques de maneig del cultiu que permeten obtindre un millor rendiment des d'una perspectiva agronòmica i mediambiental.

En la seua visita, el responsable d'Educació de la Diputació de València ha volgut destacar el treball que realitza AVA-ASAJA en la finca Sinyent “duent a terme una labor molt important amb la finalitat de donar resposta a les necessitats del sector agrari quant a la investigació i la innovació en unes magnífiques instal·lacions que suposen una garantia de qualitat”. 

Així mateix, ha ressaltat que la Diputació de València i l’Associació Valenciana d’Agricultors reforçaran la seua relació per a “fer un salt qualitatiu a l'excel·lència en l'aposta de la corporació provincial per oferir una formació pràctica de qualitat basada en la tècnica i la investigació als alumnes dels seus centres de formació professional, l'Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja i l'Escola de Viticultura i Enologia Félix Jiménez de Requena”. Ha apuntat també que la corporació provincial i AVA-ASAJA firmaran un conveni de col·laboració a fi de facilitar-los als alumnes d'estes escoles pràctiques d'especialització en la Finca*Sinyent, centre d'experimentació agrària de l'associació valenciana, i enfortir la transferència de coneixements entre la corporació provincial i l'entitat agrària. 

En este sentit, Paco Comes ha convidat a Cristóbal Aguado a visitar el centre formatiu de Requena, que compta amb més de 60 anys de marxa. Des dels seus inicis, en 1960, han passat per la ‘Félix Jiménez’ 2.400 alumnes a través d'algun dels seus cicles formatius: oferix quatre cicles de Formació Professional, dos relacionats amb la indústria alimentària: Tècnic en Olis d'Oliva i Vins (grau mitjà) i Tècnic en Vitivinicultura (grau superior); i altres dos orientats a activitats agroforestals: Tècnic en Aprofitament i Conservació del Medi natural (grau mitjà) i Tècnic en Gestió Forestal i del Medi natural (grau superior).

Esta nova aposta va en la línia del full de ruta de la Diputació de València que dirigix Vicent Mompó. Precisament l'impuls al sector agrícola i el camp és un dels eixos sobre els quals posa l'accent la corporació provincial, que va analitzar el mes d'abril passat amb AVA-ASAJA diverses propostes de l'organització professional agrària en matèries tan preocupants per al sector com són el control d’espècies invasives, la millora dels camins rurals, la lluita contra els robatoris i la formació agrària. En esta línia, l'associació ha posat en marxa en col·laboració amb la Diputació de València un cicle formatiu per a accedir a la renovació i obtenció del carnet d'usuari professional de productes fitosanitaris, tant el bàsic com el qualificat.

 

Destacats