Catarroja

Catarroja aprova el Pla Director del Jardí Arqueològic de la Vil·la Romana l'Hort de Pepica

1 minut

Foto Pla Director Vil·la Romana

El passat romà de Catarroja es remunta al segle I a.c, així ho testifiquen les restes romanes trobades al solar on s'ubicava l'Hort de Pepica, un jaciment romà que, malgrat haver estat abandonat durant dècades, conserva moltes restes d'un antic centre d'explotació, l'activitat del qual fou determinada per la seua proximitat a l'Albufera. Des del govern de Catarroja s'ha treballat durant els últims anys per recuperar i dignificar el passat romà del municipi i hui l'equip de govern ha aprovat el Pla Director que contempla la construcció d'un museu a l'aire lliure amb les restes del jaciment romà, un espai per als visitants i una gran zona verda que inclourà un parc infantil temàtic al voltant de l'arqueologia.

L'arqueòloga Esperanza Martín i l'arquitecte Jeremías Sampedro han sigut els responsables d'este projecte que, com ha explicat Martí Raga "és molt ambiciós perquè a banda de posar en valor els orígens de Catarroja, tindrà una incidència directa en la vida del veïnat del barri, que passarà de viure al costat d'un solar, a viure al costat d'un gran jardí i d'un museu a l'aire lliure".

La regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament de Catarroja començaran en breu a treballar per executar la primera fase del projecte, que consistix a netejar tota la zona, desbrossar-la i detectar el material arqueològic en superfície. Tot un avanç per a una zona oblidada durant dècades que conserva tresors de valor incalculable.