Alfafar avança en l'elaboració de la seua Agenda Urbana

Guardar

Campanya de l'Agenda 2030 d'Alfafar
Campanya de l'Agenda 2030 d'Alfafar

L'Ajuntament d'Alfafar impulsa els últims passos de la seua Agenda Urbana a través d'una campanya comunicativa i la posada en marxa d'una dinàmica de sensibilització i participació ciutadana que ha sigut executada durant cinc dies (del 18 al 22 de juny) en els diferents barris del municipi.

Així, les accions de conscienciació realitzades amb la població han sigut, en primer lloc, un joc amb lona on la gent havia d'ordenar els 10 objectius de l'Agenda Urbana, segons la seua prioritat; en segon lloc, s'han repartit fullets i material de sensibilització que conté informació sobre la importància de l'agenda i sobre els 10 objectius estratègics de l'agenda urbana i europea; en tercer lloc, s'ha repartit marxandatge amb el lema "Alfafar té agenda"; en habitació lloc, un fotoreclam amb fletxa-logo de 3 metres i, finalment, una bústia participativa en el qual la ciutadania va aportar les seues propostes obertes per a millorar el municipi.

Els dos objectius que es perseguixen en esta campanya comunicativa són, d'una banda, informar sobre com ha sigut el procés d'elaboració de l'agenda perquè entenguen la seua utilitat, els objectius establits que es perseguixen i els projectes principals que s'han inclòs en ella per als pròxims anys. D'altra banda, dins del procés de consulta ciutadana i participació per a configurar l'Agenda Urbana, les dades obtingudes de la bústia de propostes ciutadanes es perfilen com la informació qualitativa que complementa a l'estudi quantitatiu procedent de l'enquesta que es va realitzar en la fase anterior.

D'esta manera, finalitzades totes les dinàmiques, tan sols faltarà incloure en el document final de l'Agenda d'Alfafar, les fotografies realitzades estos dies i els resultats obtinguts de la bústia participativa, per a presentar-lo i que siga aprovat en el ple.

Actuacions anteriors

L'elaboració de l'Agenda Urbana comporta tot un procés participatiu i d'anàlisi per a conéixer quina és la situació del municipi, què necessita per a progressar, quins projectes té l'ajuntament i conjugar-lo tot amb els 10 objectius estratègics.

Fins al moment, en una primera fase, es van dinamitzar sis reunions sectorials en les quals van participar l'equip de govern, els diferents grups polítics, el funcionariat, les diverses associacions d'Alfafar, els comerços i les entitats ambientals, per a arreplegar propostes.

A continuació, es va realitzar una enquesta científica amb una mostra de 400 persones en la qual la població va aportar la seua opinió sobre temes relacionats amb urbanisme, qualitat de vida i Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), entre altres, les respostes del qual han contribuït a perfilar quina és la realitat d'Alfafar. Les dades obtingudes d'esta mostra, juntament amb els provinents de la bústia de la segona fase, proporcionaran informació detallada sobre les inquietuds i el futur de la localitat.

A més, esta iniciativa pretén alinear els objectius del municipi amb els de la Unió Europea, ja que, tal com explica el seu alcalde, Juan Ramón Adsuara, "amb una agenda urbana en la qual s'inclou el model de ciutat i quins projectes tenim previstos per als pròxims anys, podem atraure diferents fons europeus que puguen contribuir en la millora de la localitat i en el seu benestar i qualitat de vida".

Així doncs, estes últimes actuacions suposen el final del procés de l'elaboració de l'Agenda Urbana que marcarà les actuacions municipals fins a 2030. Una vegada finalitzada, es presentarà i es difondrà a la ciutadania.

Destacats