Rafelbunyol

Valladares oferix una conferència a Rafelbunyol

1 minut

Ajuntament de Rafelbunyol

"Rafelbunyol a Peu. Xino-xano" és una iniciativa local que pretén recuperar el fet de caminar com el mitjà transport tradicional i prioritari per consum de proximitat i la promoció de la sostenibilitat ambiental mitjançant la transformació dels hàbits de mobilitat urbana.

Un projecte que constarà de tres activitats. Dins d'elles, el científic del CSIC Fernando Valladares oferirà una interessant conferència sobre el canvi climàtic i els ODS. A més, tindrem una formació en ODS amb una activitat intergeneracional al Parc la Senyera i la presentació de l'app amb la qual farem la tercera activitat: el repte, qui més camine per Rafelbunyol tindrà premi.

"És un plaer tindre a un important activista i científic com Valladares amb nosaltres, al mateix temps que escoltar, a través d'una activitat intergeneracional, les històries de vida de la gent gran que va tindre comerços en el municipi quan tot es feia a peu. Es tracta d'un projecte molt interessant i ambiciós que dona veu a la ciutadania a la vegada que premia a qui més camine fomentant la sostenibilitat" assegura Fran López, alcalde de Rafelbunyol

"La idea és que anant amb cotxe moltes vegades no veus als teus veïns i veïnes o no compres a les tendes del poble. Anar a peu reduïx la contaminació, l'ús de combustibles fòssils i fomenta, a nivell de construcció d'un poble, una localitat més comunitària i cohesionada perquè es fa més vida a ella" afirma Mario Carrera, regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible.

Forma part de l'Agenda 2030 i combina la promoció de la sostenibilitat ambiental juntament amb el consum de proximitat com a motors del desenvolupament sostenible, involucrant al teixit comercial com a agents catalitzadors per a impulsar la participació ciutadana a través d'activitats de formació, l'ús d'eines digitals i la realització d'una campanya de comunicació que tinga com a resultat un municipi compromés amb els ODS.

Es construirà un desafiament per la sostenibilitat a través d'una aplicació mòbil oberta i gratuïta per a la ciutadania, on a través de la ludificació, la ciutadania tindrà una major o menor puntuació segons la quantitat de desplaçaments a peu interurbans, sent les persones de major puntuació les que seran premiades simbòlicament.

El teixit empresarial i comercial com a part activa de Rafelbunyol a Peu, una vegada ja formats en la temàtica, podrà sumar-se al repte donant valor al consum de proximitat com un factor positiu per a combatre el canvi climàtic i per a una millora de la cohesió social a Rafelbunyol.