Rafelbunyol celebra enguany la novena edició del Festival de Cultura Urbana Rafelbunyol Final de Trajecte amb una mostra de diferents tendències i corrents artístics.
Una cita anual amb l'art urbà que enguany fem coincidir amb la cloenda del projecte juvenil europeu, en el qual Rafelbunyol porta treballant 2 anys, InclusEU.
La joventut participant en l'InclusEU i l'alumnat de l'IES es reunirà per a realitzar la seua pròpia peça d'un mur comunitari dirigit per De Tripas Aerosol. Un mural relacionat amb la salut mental de la joventut, uns dels temes centrals del projecte, el qual serà plantejat en un taller previ i una xarrada sobre la història i tècniques del grafiti que tindrà lloc el dijous a la Casa de la Cultura, a càrrec de Ximo Vidal.
"És molt il·lusionant veure com el Festival s'ha anat consolidant cada edició en contacte amb els col·lectius més joves del municipi i connectant experiències distintes per a reflectir-les en els murals" declara Fran López, alcalde de Rafelbunyol. "Enguany coexistiran els artistes amb els i les joves del batxillerat artístic i els del projecte europeu InclusEU" afegix López qui destaca que és un projecte que suma experiències, art públic i participació ciutadana".
La novena edició del festival de cultura urbana Rafelbunyol Final de Trajecte mostrarà enguany les peces de Bast, Cise i Dyox, tres exemples distints de l'evolució dels wraiters des de l'estil més clàssic dels 80 fins a l'abstracció de hui dia.
D'altra banda, els muralistes Miedo12, Fatum i Mentalink, tots ells amb altres influències que arriben des de la publicitat, el còmic europeu, el tatuatge i el manga japonés, ens ensenyaren el seu domini del dibuix en grans dimensions i la distribució de l'espai en les seues obres.
La regidora de Cultura, Alicia Piquer, ha subratllat com el Festival "ja s'ha convertit en estos 9 anys en una cita anual per a artistes urbans i grafiters i un punt de visita per a les persones que venen a Rafelbunyol". Enguany sumem l'activitat pedagògica amb l'alumnat de Batxillerat artístic que podrà xarrar amb els i les artistes i aprendre en el terreny sobre les tècniques i estils de l'art urbà".
Altres exemples del grafiti més actual vindran de la mà d'Asben, Hinak, Ma7iz i Banyes.
Per descomptat, tindrem a la ja habitual i imprescindible crew de l'Horta Nord amb Opi, Groller, Hades i el grafiter local i col·laborador en l'organització del festival, Herer, que amb els seus diferents estils i característiques il·lustraran els diferents vessants del grafiti com a art ja consolidat.
Finalment, i com a novetat, en l'edició d'enguany participen dos artistes gràfics que mostraran les seues experiències creadores sobre un mur de grans dimensions. D'una banda, José Plá, urbanita i llicenciat en Belles Arts i amb una gran carrera expositiva a la seua esquena, que realitzarà un mural en homenatge a Vicent Andrés Estellés i per una altra Sara Gil, artista autodidacta que viu en ple bosc i que practica un art abstracte prenent com a referència la naturalesa.