L’escola d’estiu de Meliana torna a xifres prepandèmiques

En l'escola d'estiu participen 368 xiquets i xiquetes

Guardar

Xiquets i xiquetes gaudint de jocs a la piscina en l'Escola d'Estiu de Meliana
Xiquets i xiquetes gaudint de jocs a la piscina en l'Escola d'Estiu de Meliana

Meliana està celebrant la tradicional escola d'estiu, una activitat que al municipi s'ha realitzat, de manera ininterrompuda, des de mitjans dels any 80 del segle passat. Ni tan sols la pandèmia i la crisi sanitària dels últims anys han impedit que l'Ajuntament oferira al juliol aquesta activitat d'oci educatiu adreçada a menuts i joves. Enguany, hem tornat a xifres prepandèmiques quant a participació amb 368 xiquets, xiquetes i joves inscrits.

Com destaca la regidora de Joventut, Rosa Peris: "durant tres setmanes, oferim una programació molt completa d'entreteniment amb tallers, jocs, esports o activitats d'aigua en un horari ampli que abasta des de les 8.00 h fins a les 14.30 h per tal de facilitar la conciliació familiar". Així, des del 4 al 22 de juliol s'ofereix: de 8.00 h a 9.30 h, l'escola matinera; de 9.30 h a 13.30 h, les diferents activitats; i de 13.30 h a 14.30 h, el dinar.

Enguany, atés que el CEIP El Crist, centre on tradicionalment s'ha celebrat l'escola d'estiu, es troba en obres de rehabilitació dins del pla Edificant, s'ha optat per utilitzar els altres dos centres públics. Els més menuts fins a tercer de primària realitzen les activitats al CEIP Mediterrani, mentre que a partir de quart de primària utilitzen l'IES La Garrigosa. Així i tot, almenys un dia a la setmana cada grup es desplaça al poliesportiu per a fer ús de la piscina, fer jocs d'aigua i fer jocs esportius en la resta d'instal·lacions. Amb aquesta organització, la responsable de l'àrea comenta: "s'ha programat una escola d'estiu adaptada a les circumstàncies, aprofitant els centres i evitant els desplaçaments al màxim. Per això el joc, en sentit ampli, fa de fil conductor de l'activitat: d'acció, de taula, tradicionals, del món, esportius, d'expressió, d'aigua o grans jocs com la cerca del tresor. Tot complementat amb tallers i contacontes".

Finalment, Peris també ressalta altres aspectes que envolten l'escola d'estiu: "a més d'oferir una activitat amb una àmplia participació i amb criteris d'inclusió, això suposa també la contractació durant un mes d'unes 30 persones, majoritàriament joves estudiants que guanyen uns diners que els venen molt bé per a les vacances o per a atendre despeses del curs que ve".

Al remat, hi estan participant 117 xiquets i xiquetes de les edats d'infantil i 212 de primària, a més de 14 d'ESO i 25 joves voluntaris. Per tal de portar endavant el projecte, a més dels dos tècnics de joventut, s'ha contractat 24 monitors i monitores de temps lliure i 5 de suport personal per a atendre les persones participants amb necessitats especials, atés que l'escola d'estiu de Meliana és inclusiva. De fet, un nombre important de participants també reben beca de l'àrea social. A més el projecte ha comptat amb la coordinació tècnica i el suport administratiu del Servei de Cultura-IMC de l'Ajuntament de Meliana.

Arxivat a:

Destacats