L'Ajuntament de Massamagrell ha vingut demostrant en reiterades ocasions la seua implicació en el foment d'un futur responsable i compromés amb les necessitats de la ciutadania. Ara, el consistori, a través d'un nou projecte, cerca continuar avançant en aquesta mateixa línia, acostant i adaptant els objectius mundials de l'Agenda 2030 a la realitat local i les demandes del seu veïnat.
El Pla Massamagrell 2030 realitza una revisió del context municipal, una anàlisi dels principals agents implicats en la localitat, un estudi de les fortaleses del municipi i una identificació de les bretxes i desafiaments als quals s'hauran d'enfrontar des del consistori.
Tal com comenta l'alcalde de Massamagrell, Paco Gómez, “l'objectiu és fomentar i incorporar els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, així com les 169 metes de l'Agenda 2030 de Nacions Unides. Tenint això com a resultat la creació de l'Agenda 2030 de Massamagrell”.
D'altra banda, la regidora de l'Agenda 2030, Raquel Gómez, explica que “aquest projecte, finançat parcialment per la Diputació de València i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la GVA, s'estructura en quatre tallers amb els quals es pretén localitzar l'Agenda Internacional a la realitat del municipi, mitjançant l'aplicació del reconegut i institucionalitzat model de la cinc “P” (persones, prosperitat, planeta, pau i “partenariat” o aliances)”.
D'aquesta manera, es fomentarà el desenvolupament d'un pla que actuarà com a brúixola per a la consecució d'un municipi més sostenible, inclusiu, igualitari i pròsper de cara a l'any 2030.