L'Horta Nord

La Mancomunitat de l'Horta Nord crea una campanya per a donar a conéixer els nous contenidors gris i marró

Amb el lema "L'Horta Nord als teues mans", l'entitat busca potenciar els hàbits de reciclatge en la ciutadania de les seues deu localitats

1 minut

La Mancomunitat de l'Horta Nord crea una campaña para dar a conocer los nuevos contenedores gris y marrón

La Mancomunitat de l'Horta Nord ha llançat una nova campanya de comunicació i conscienciació ciutadana amb l'objectiu d'enfortir els hàbits de reciclatge entre la ciutadania de les deu localitats que conformen esta entitat. A més, esta campanya, sota el lema "L'Horta Nord als teues mans", també donarà a conéixer els dos nous contenidors: el marró, per a restes orgàniques; i el gris, on s'han de depositar restes inorgàniques, que no siguen plàstic, cartó i paper o vidre.

Aix, esta iniciativa informativa està protagonitzada per diferents veïns i veïns de la desena de municipis que pertanyen a la Mancomunitat. "Volem que la ciutadania conega la importància del reciclatge i per això volem que identifiquen amb esta campanya a veïns i persones destacades de l'associacionisme dels pobles", ha apuntat Fran López, president de la Mancomunitat de l'Horta Nord durant la presentació d'esta campanya que serà difosa a través dels mitjans de comunicació, les xarxes socials de la Mancomunitat i mitjançant tallers d'educació ambiental.

En eixe sentit, esta campanya fa una "interpel·lació directa a la consciència ciutadana", ha ressaltat López, i posa l'èmfasi en la necessitat de separar els residus a l'hora de rebutjar-los, ja que "la ciutadania ha de conéixer que cada vegada que arriba a planta un contenidor contaminat, la Mancomunitat és sancionada", ha recordat el dirigent.

Dos nous contenidors per a seguir la normativa europea

La normativa europea va fixar l'any 2024 com la data límit perquè totes les localitats implantaren dos nous contenidors amb l'objectiu de millorar i facilitar la gestió dels residus. Aix, el conegut com a contenidor gris o verd (en el qual, fins ara, es depositaven tots els residus que no foren vidre, paper i cartó o plàstic) s'ha dividit donant lloc a un nou contenidor de color marró.

Per això, les administracions locals han hagut d'adaptar-se progressivament per a col·locar als carrers dos nous contenidors d'acord amb les directrius d'Europa. La primera novetat és la instauració del contenidor marró en el qual s'han de tirar totes les restes orgàniques que es poden descompondre en poc temps, per exemple els aliments o restes d'estos. Estos desfets poden ser emprats per a crear cómpost, un material usat com a abonament o fertilitzant, i també combustibles energètics.

D'altra banda, l'altre contenidor, de color gris, servirà per a la resta dels residus inorgànics com poden ser les tovalloletes, tampons, ceràmica, pols, pèl comprimides, bolquers, o envasos tacats de greix o oli. En concret, des de la Mancomunitat de l'Horta Nord ja s'han renovat tots els contenidors de les diferents localitats i "al llarg del mes de novembre" es procedirà a instal·lar els grisos i marrons, ha detallat José María Villar, responsable a València de Tetma, l'empresa concesaria de la gestió de residus.

Educació ambiental als pobles de l'Horta Nord

A més de tindre difusió en espais digitals com les xarxes socials, esta campanya també es donarà a conéixer als carrers de les diferents localitats de l'Horta Nord, ja que s'organitzaran tallers i trobades d'educació ambiental de la mà de l'educadora María Jesús Rubio.

"En 2022, comencarem les campanyes per a informar dels canvis que s'anaven a implantar en el futur i ara col·locarem punts d'informació a peu de carrer per a donar a conéixer els nous contenidors en els diferents municipis perquè una bona gestió de residus és harmonia per a tots", ha especificat durant la presentació.