La Diputació de València, a través de l'àrea de Diversitat, i amb la col·laboració de COCEDER (Confederació de Centres de Desenvolupament Rural), subvenciona un programa per a la igualtat de tracte, la no-discriminació i la prevenció de delictes d'odi en la població rural en la comarca de la Safor.
En una reunió mantinguda entre la diputada de Diversitat, Dolors Gimeno, i els representants de les entitats, el president de COCEDER, Juan Manuel Polentinos, exposà que segons les dades de l'informe d'evolució dels delictes d'odi de 2020, el total d'incidents d'odi a l'Estat és un 17% inferior a l'any anterior, però amb un augment de delictes contra persones amb discapacitat amb un increment del 62%, cap a la població gitana amb 57% i discriminació per sexe o gènere amb un 43% més.
A la Safor, el CDR de la comarca organitza tallers i xarrades als centres educatius i és l'entitat la que treballa especialment el món rural amb un treball amb les víctimes de delictes o discursos d'odi a través del programa que es va posar en marxa en 2020 a l'Oficina per a la Igualtat de Tracte, la No-Discriminació i la prevenció dels Delictes d'Odi. L'objectiu és atendre a víctimes de discriminació i fer una tasca de sensibilització, sobretot en la població jove de la Safor a través de tallers dinàmics als instituts de Secundària dels municipis de la comarca.
Gràcies a l'ajuda de la Diputació de València, en 2022 se celebrarà una conferència sobre delictes d'odi, una campanya en positiu sobre el bon tracte i formació al professorat sobre igualtat.
Estes ajudes s'emmarquen dins l'acord de coordinació interinstitucional entre la Diputació i la Generalitat Valenciana de 2021 per ajudar a associacions en matèria d'igualtat de tracte i no discriminació, objectius que es desenvolupen dins del pla de subvencions de la delegació de Diversitat de la Diputació.