25n
Orgull
Orgull

El bust de "La Meditadora" torna aquest dimecres a la Plaça de l'Ajuntament per a la seua nova Plantà

Les falles continuen arribant als carrers de la ciutat i d’altres poblacions des dels tallers i magatzems que les han guardades

El bust de "La Meditadora" torna aquest dimecres a la Plaça de l'Ajuntament per a la seua nova Plantà
24/08/2021 -

El bust de ‘La Meditadora‘, la part principal de la falla de l’Ajuntament de València de 2020 que es va salvar de les flames el mes de març passat i que es va reservar per a cremar quan se celebraren les festes després de la seua suspensió per la pandèmia de la Covid-19, eixirà aquest dimecres del taller en el qual ha sigut revisat i preparat per a la seua nova Plantà en la plaça de l’Ajuntament de la capital valenciana coincidint amb la celebració de les Falles de 2021 la setmana vinent.

Així, segons han informat a Europa Press des de la Junta Central Fallera (JCF), està previst que després d’eixir del taller, on els artistes José Ramón Espuig i Manolo Martín l’han preparada perquè s’exhibisca de nou, arribe també aquest dimecres a la plaça de l’Ajuntament.

El dijous es preveu que comence el muntatge d’aquest monument, dissenyat per l’artista Escif, en aquest enclavament per a cremar finalment el pròxim 5 de setembre, dia de la Cermà, al costat de la resta de monuments d’enguany.

Els carrers i places de la ciutat de València i de poblacions pròximes que també tindran actes fallers en els pròxims dies van començar la setmana passada a rebre falles, després d’eixir d’emplaçaments com a Fira València, on han estat guardades durant any i mig en espera de la celebració de les festes josefines en funció de l’evolució de la pandèmia i per a poder tancar el seu cicle.

Així, ja s’han vist per les carreteres i carrers valencians camions carregats amb les peces principals de molts monuments i en les demarcacions de les comissions falleres aquests elements i altres preparats per a la Plantà. Aquesta tindrà lloc, en el cas de les falles infantils, la nit del 31 d’agost a l’1 de setembre, i en el de les grans, la nit de l’1 al 2 de setembre.

Tots estan sent traslladats als punts en els quals es muntaran des dels llocs i tallers en els quals han sigut emmagatzemats després de la suspensió de les Falles de 2020 per la Covid-19, en espera de les de 2021 i per a ser guardats, revisats, repassats i adequats abans de lluir als carrers.

Algunes comissions, com ha fet aquest dimarts la de Maestro Gozalbo a la ciutat de València, han rebut les peces de les seues falles amb el tret de material pirotècnic per a donar-los la benvinguda.

DUES COMISSIONS NO PLANTARAN

La Junta Central Fallera ha precisat que hi ha dues comissions, de les 392 que té censades, que no plantaran monuments per als actes fallers previstos entre l’1 i el 5 de setembre. Es tracta de Nador-Milagrosa i d’Humanista Mariner-Manuel Simó.

A la JCF pertanyen les comissions de la capital valenciana i les de les poblacions pròximes de Burjassot, Xirivella, Mislata i Quart de Poblet.

L’entitat ha explicat també que les comissions Virgen de la Cabeza i Barrio de la Luz han anunciat que no duran a terme activitats durant els pròxims dies d’actes fallers encara que plantaran i cremaran els seus monuments.

ALTRES FALLES EN LA PLAÇA DE L’AJUNTAMENT

En aquesta ocasió, la plaça de l’Ajuntament de València, que habitualment només alberga els seus dos monuments fallers, el gran i l’infantil, acollirà altres quatre perquè els de la Plaça de la Reina i els de la Plaça del Mercat s’han hagut de traslladar a ella pel fet que els llocs en els quals s’instal·len tradicionalment estan d’obres.

D’aquesta manera, la principal plaça de la ciutat comptarà amb sis falles: les dues municipals (gran i infantil), les dues de la plaça de la Reina (gran i infantil) i les dues de la plaça del Mercat (gran i infantil), segons han confirmat a Europa Press des de la Regidoria de Cultura Festiva.

Els monuments de la plaça de la Reina es plantaran en la part de la plaça de l’Ajuntament pròxima al carrer Barcelonina, mentre que els de la plaça del Mercat se situaran en l’extrem pròxim als carrers María Cristina i Sant Vicent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 2 =