25n
25N
25N

Burjassot rebrà 23.500 euros del Pacte d’Estat contra la violència de gènere

Burjassot rebrà 23.500 euros del Pacte d’Estat contra la violència de gènere
26/12/2018 -

L’Ajuntament de Burjassot rebrà una quantia de 23.547 euros, procedent del Pacte d’Estat contra la violència de gènere, amb la qual el Consistori podrà desenvolupar projectes i programes de mesures per a combatre i previndre la violència masclista. Tal com assenyala la resolució, els fons es destinen de forma exclusiva al desenvolupament de projectes i mesures per a combatre i previndre la violència masclista, i no es poden dedicar a altres finalitats.

Aquests més de 23.000 euros que li han sigut assignats a Burjassot, són part dels 20 milions d’euros que es repartiran per al desenvolupament de noves i/o ampliades competències reservades a les entitats locals en el Pacte d’Estat contra la violència de gènere. Aquesta quantitat procedeix dels Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2018.

Amb aquests fons, i a través de la regidoria d’Igualtat i Espai Dona, l’Ajuntament de Burjassot podrà, entre altres projectes, continuar realitzant campanyes de sensibilització i prevenció de qualsevol forma de violència contra les dones, així com elaborar materials per a oferir informació en matèria de violència contra la dona. També es podrà invertir en la realització d’actuacions encaminades a la formació especialitzada continuada de professionals de l’àmbit local en matèria d’igualtat entre homes i dones, i l’atenció especialitzada a les necessitats de les dones víctimes així com a les dels seus fills i filles.

“És de vital importància en la violència de gènere la prevenció, la sensibilització i l’educació i això es pot fer de forma molt directa des dels àmbits pròxims, des d’espais locals molt pròxims als de les víctimes. Des dels serveis especialitzats com Espai Dona, des dels col·legis, des de la pròpia Policia Local, i és vital la implicació de tots a sensibilitzar i educar en absoluta igualtat als nostres menuts i sensibilitzar a tota la població. Burjassot ha sigut sempre un municipi pioner en la lluita contra la violència de gènere, i continuarem treballant sense descans a dur a terme projectes que ens permeten eradicar aquesta xacra social de les nostres ciutats”, ha apuntat l’alcalde de Burjassot, Rafa García.

“El Servei d’Espai Dona a l’Ajuntament de Burjassot és fonamental per a aquest Ajuntament, i tant és així que sempre s’ha considerat com un dels pilars de l’atenció social a la nostra ciutat. Atenem a centenars de dones en infinitat d’àmbits, i especialment, en la violència de gènere. Una atenció que és global, en la qual es cuida i estudia amb manyaga totes les variables i totes les circumstàncies que envolten cada cas. Una atenció en la qual les tècniques i els tècnics, tant d’Espai Dona com de Benestar Social, actuen en conjunt per a poder atendre des de qualsevol prisma els casos que se’ns presenten. Aquest servei és pioner en atenció a la dona, pioner en plans de prevenció de violència de gènere, i aquesta aportació del Pacte d’Estat, òbviament, ens ajuda a continuar mantenint aquest treball i aquesta atenció” ha declarat també Lluna Àrias, responsable de l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Burjassot.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 4 =