25n
25N
25N

Burjassot cobrirà els seus carrers de verd

Es plantaran 206 nous arbres i 937 arbustos per tota la ciutat i s’ampliaran els espais oberts

Burjassot cobrirà els seus carrers de verd
03/10/2019 -

L’Ajuntament de Burjassot, des de la Regidoria de Transició Ecològica, dirigida de manera directa per l’alcalde del municipi, Rafa García, durà a terme la revegetació de formacions vegetals en diferents punts del municipi. Aquesta acció es va dur a terme després d’un treball minuciós per part de l’Oficina de Sostenibilitat Local, encarregada de detectar aquells espais en els quals s’han d’equilibrar o restaurar els elements naturals.

La plantació preveu un total de 1.143 exemplars compresos per 206 exemplars d’arbres i 937 d’arbustos i es contemplen diverses fases. La primera plantació, que s’ha iniciat aquesta mateixa setmana, es realitzarà en la plaça de la Concòrdia i els carrers Pi i Margall i Colón. En la Concòrdia ja s’ha realitzat la preinstal·lació de la nova infraestructura de reg que seran inundadors i degotejos enterrats. Per part seua, al carrer Colón es revisarà el reg, i se substituiran els cércols de degoteig per uns altres per a cobrir un major espai després de l’ampliació dels escocells que es va fer en la zona.

Aquesta nova acció de revegetació s’ha centrat a localitzar les deficiències en arbratge urbà d’alineació en escocells i en parcs i jardins oberts. En realitzar aquesta localització, s’han detectat 95 escocells buits o que tenen un arbre mort i algunes zones verdes on s’ha experimentat una pèrdua de vegetació important i, per tant, és més necessari actuar com són la plaça de la Concòrdia o la plaça de les Palmeres.

En tots els casos, la revegetació començarà amb la retirada de la soca o l’arbre mort, la revisió de la instal·lació de reg per a garantir un correcte proveïment d’aigua a les noves plantacions i la plantació dels nous exemplars.

La selecció d’espècies s’ha realitzat, sempre que ha sigut possible, seguint escrupolosament tots els criteris marcats per a la jardineria sostenible que permetran reduir el consum de recursos i les tasques de manteniment.

Així, les espècies triades, que s’aniran situant en el moment més adequat de l’any, són autòctones i ben adaptades a les condicions climàtiques de Burjassot. Això redueix el consum d’aigua i fitosanitaris, ja que són espècies que suporten la sequera estival i no solen tindre malalties. Així mateix, els sistemes de reg seran els més efectius i els que millor optimitzen l’ús d’aigua.

S’incrementarà també la presència de plantes arbustives en parcs i jardins; plantes que afavoreixen l’increment de la biodiversitat, la reducció de l’evapotranspiració i millora les condicions generals de l’entorn.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + divuit =