caixa popular

Burjassot aprova el seu agermanament amb la ciutat de Lanuvio

Burjassot aprova el seu agermanament amb la ciutat de Lanuvio
01/06/2017 -

El Ple de l’Ajuntament de Burjassot ha aprovat la proposta d’agermanament, realitzada des de la Regidoria de Turisme, entre la ciutat italiana de Lanuvio, Burjassot i Godella. La proposta ha sigut aprovada per unanimitat de tots els grups, PSPV-PSOE, Compromís, PP, Ciutadans, EU i Totes amb Burjassot.

Els tres municipis van ser claus en la vida del tenor Giacomo Lauri-Volpi: naixia l’any 1892 en Lanuvio, amb els anys es va establir a Burjassot, on va morir, al costat de la seua dona, la soprano María Ros i està enterrat al seu costat en el panteó familiar del cementeri de Godella.

Amb l’aprovació de la proposta, “els tres municipis es comprometen a treballar en la construcció d’una societat democràtica, solidària i pacífica, a contribuir al benestar dels nostres habitants i a l’establiment de vincles fraternals, mitjançant intercanvis regulars de persones i de grups, representatius de tots els àmbits de la vida escolar, cultural, econòmica, social i esportiva“. El text també arreplega que “els municipis de Burjassot, Godella i Lanuvio decidim dotar-nos dels mitjans materials i humans necessaris per a aconseguir aquests objectius, mitjançant activitats i en les condicions que es detallen“.

“Els intercanvis entre aquestes ciutats, es faran procurant implicar a tot l’espectre associatiu dels respectius municipis: escolar, cultural, esportiu, lúdic, turístic, econòmic, polític, social, etc, preocupant-se per informar i compartir aquestes experiències en un clima de convivència i de respecte mutu. Entre aquestes activitats es proposen, com a exemple, l’intercanvi d’informacions, llibres, revistes, música, etc, l’organització de conferències sobre temes d’interès mutu, especialment aquells que fan referència a la figura del tenor Giacomo Lauri Volpi i exposicions i trobades de caràcter cultural i artístic“, entre unes altres.

Amb tot açò, ” els ajuntaments de Burjassot, Godella i Lanuvio, es comprometen a col·laborar en el desenvolupament de les accions que se’ls propose i que s’ajusten a aquests objectius, sempre dins del límit de les seues competències i la seua disponibilitat econòmica“.

En el mes de novembre de l’any passat, una delegació d’autoritats municipals de Lanuvio visitaven Burjassot, i també la veïna Godella, a fi de seguir estrenyent els vincles d’aquestes tres ciutats que tenen, com a nexe d’unió, tal com s’ha assenyalat, a dos tenors de rellevància per a la història de la música com el van ser Lauri Volpi i la seua dona, l’alacantina Maria Ros.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − cinc =

viva gym canovas
exposicion caps tallats