25n
25N
25N

Bunyol inicia el compte arrere per al 75 aniversari de la Tomatina

L’esdeveniment es converteix en un referent de seguretat amb 300 efectius vetlant pel desenvolupament de la festa

EP

Bunyol inicia el compte arrere per al 75 aniversari de la Tomatina
29/08/2019 -

L’Ajuntament de Bunyol conclou La Tomatina 2019 amb un gran balanç. Aquest esdeveniment de repercussió internacional s’ha saldat sense cap altercat donades les elevades mesures de seguretat posades en marxa pel Consistori i l’increment de punts violetes i efectius per a garantir el benestar i protecció de tots els assistents. Això es deu en gran part, al fet que enguany s’han aglutinat tots els aspectes de la festa sota la mateixa regidoria, la d’Interior, encapçalada per l’edil María Vallés.

Quasi 300 efectius entre Policia Local, Policia Autonòmica, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Protecció han contribuït a garantir el normal desenvolupament de la festa en la qual han participat 20.000 persones de diverses nacionalitats i on s’han acreditat 70 mitjans procedents de tot el món.

El compromís de l’Ajuntament liderat per l’alcaldessa Jucal Carrascosa amb una de les festes espanyoles més internacionals va més enllà de mostrar la festa de la Tomatina, atés que han impulsat una visió diferent d’aquest esdeveniment, on aquesta batalla pacífica siga l’eix central de tot l’atractiu turístic d’un municipi ple de possibilitats. No en va, Bunyol a més d’un entorn natural singular amb paratges destacats com la Cova Turche, el Roquillo o la Violeta, també ofereix un imponent castell i un nucli urbà ple de singularitats com l’entorn de Sant Lluís.

A més, amb la finalització de la Tomatina 2019, el cartell de la qual es basava en la famosa sèrie de la HBO “Joc de Trons”, es dóna el tret d’eixida per a un any molt especial. En 2020 es complirà el 75 aniversari de la celebració de la Tomatina.
Un any, en el qual l’Ajuntament de Bunyol té previst realitzar diverses accions al llarg de l’any per a commemorar tan singular efemèride.

Tot va començar l’últim dimecres d’agost de l’any 1945, quan uns joves passaven l’estona en la Plaça del Poble per a presenciar la desfilada de gegants i capgrossos i altres actes de la festa. Els xics van decidir fer-se un buit dins de la comitiva d’una desfilada amb músics, gegants i capgrossos. L’ímpetu dels joves va fer que caiguera un participant que, pres de la ira, va començar a colpejar tot el que trobava al seu pas. Per un capritx de la destinació, allí hi havia un lloc de verdures que va ser pastura de la multitud enfurida: la gent va començar a tirar-se tomaques dels uns als altres fins que les forces de l’ordre públic van posar fi a aquella batalla vegetal.

A l’any següent, els joves van repetir l’altercat de forma voluntària i van portar les tomaques de la seua casa. Encara que la policia va dissoldre en successius anys la recent tradició, els xics, sense saber res, havien fet història.

Més informació

1 Comentari

  1. Circe
    Circe novembre 19, 16:54

    Adoro este evento y siempre veo la traducción.

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × quatre =

caixaontinyent
lleida 2020
Informacion coronavirus
paterna