25n
25N
25N

Bona acollida de l'alliberament del trànsit rodat a 24 carrers de Paiporta

Els tres primers dies de la mesura se salden amb centenars de xiquetes, xiquets, persones majors disfrutant de l’amplitud dels vials sense cotxes

Bona acollida de l'alliberament del trànsit rodat a 24 carrers de Paiporta
04/05/2020 -

El primer cap de setmana en què ha entrat en vigor el tall al trànsit rodat de 24 carrers de Paiporta s’ha saldat amb un balanç positiu. Centenars de xiquetes i xiquets i les seues famílies, i altres tantes persones majors, varen ocupar els carrers oberts i lliures de cotxes i varen disfrutar de l’amplitud i la tranquil•litat que ofereix aquesta iniciativa de la Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat. D’acord amb el resultat, la mesura es mantindrà de manera indefinida, per tal d’acompanyar tot el procés de desescalada dictat pel govern central.

Personal de l’empresa de serveis ESPAI i de la brigada municipal varen deixar tot preparat el passat dijous per a posar en marxa els talls de carrers el divendres, 1 de maig. En les hores inicials, varen ser les xiquetes i xiquets els que disfrutaren d’un major espai per a les primeres eixides després de més de 45 dies de confinament.

Al dia següent, dissabte, entraven en vigor els horaris per a les diferents franges d’edat, i també els i les esportistes no professionals i la ciutadania en general va disfrutar dels 24 carrers i trams de carrers lliures de cotxes, i també de les voreres unidireccionals, una mesura pensada per a afavorir el manteniment de la distància social recomanada per a evitar contagis.

L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha explicat que “les opinions que ens arriben són molt positives, la ciutadania ha entés la mesura i des de les primeres hores l’ha valorat molt favorablement. Ha sigut un goig veure a xiquetes, xiquets, famílies, ciclistes i gent gran ocupar l’espai públic reservat normalment als cotxes”. La dirigent paiportina ha conclòs que “la intenció era donar espai a les passejades i augmentar la seguretat en aquest tram del desconfinament, i l’objectiu s’ha complit”.

El regidor d’Urbanisme, Pep Val, ha afegit que “fins i tot ens han arribat multitud de peticions per a que alliberem de trànsit rodat altres carrers”, ja que la ciutadania tenia a la seua disposició el correu urbanisme@paiporta.es per a suggerir modificacions sobre el mapa proposat per l’Ajuntament. Val ha confirmat que s’estudiarà l’ampliació de carrers alliberats per als pròxims caps de setmana i dies festius.

L’obertura de carrers, per tant, continuarà en les pròximes setmanes, tot i que es prestarà atenció a qualsevol novetat que comporte el desconfinament gradual que està portant a terme el govern central per tal d’ajustar la mesura a la realitat de cada moment. Tota la informació sobre els vials que es tallen al trànsit està disponible al web paiporta.es/carrersallberats

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =