25n
25N
25N

Bravo trasllada les novetats sobre l'acreditació de la capacitació lingüística a la presidenta del Col·legi de Metges de València

La consellera envia un missatge tranquil·litzador per a sanitaris i reitera que “el dret a la salut i l’atenció sanitària prevaldrà sobre la capacitació lingüística”

Bravo trasllada les novetats sobre l'acreditació de la capacitació lingüística a la presidenta del Col·legi de Metges de València
23/10/2020 -

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s’ha reunit aquest divendres amb la presidenta del Col·legi de Metges de València, Mercedes Hurtado, en una trobada que li ha traslladat les novetats de la Llei de Funció Pública sobre l’acreditació de la capacitació lingüística per a la incorporació de nous funcionaris i funcionàries.

Bravo ha explicat que la Llei recull que l’acreditació de la capacitació per al personal públic es farà de manera proporcional i adequada al lloc de treball que s’exercisca. A més, ha anunciat que, a través d’un reglament específic, es regularà de forma diferenciada l’acreditació lingüística per al personal sanitari.

La consellera ha volgut enviar un missatge tranquil·litzador al col·lectiu mèdic en el sentit que el dret a la salut i l’atenció sanitària sempre prevaldrà sobre qualsevol qüestió relacionada amb la capacitació lingüística.

La titular de Funció Pública ha insistit que es tracta de conjugar el dret dels ciutadans a manifestar-se en qualsevol de les dues llegües oficials en la seua relació amb l’Administració i amb el dret a la salut.

Bravo ha recordat que l’acreditació de la competència lingüística no entra en vigor de manera immediata, sinó que tal com contempla la Llei es desenvoluparà a través d’un reglament. Aquest reglament inclourà les singularitats pròpies del sistema sanitari valencià.

L’acreditació de la capacitació serà necessària per a les noves incorporacions per mitjà d’ofertes públiques d’ocupació, però no afectarà els funcionaris que ja treballen en l’Administració valenciana. Les fórmules per a determinar aquesta acreditació es regularan en el reglament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 15 =