25n
25N
25N

Bravo reclama una assignatura d'Igualtat obligatòria en els col·legis i un control "més estricte" de clubs d'altern

La consellera demana a l’Executiu central 40 nous jutjats i anuncia la creació d’11 noves Oficines d’Atenció a Víctimes del Delicte

Bravo reclama una assignatura d'Igualtat obligatòria en els col·legis i un control "més estricte" de clubs d'altern
28/01/2020 -

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha reclamat, enfront del veto parental a determinats continguts pedagògics, una assignatura d’Igualtat obligatòria en els programes educatius dels col·legis, al mateix temps que ha exigit un control “més estricte” dels clubs d’alternació que “serveixen d’acomodament per als traficants i de refugi per a totes aqueixes dones la vida de les quals han segrestat”.

Bravo s’ha pronunciat en aquests termes durant la seua intervenció en un desdejuni informatiu de la tribuna ‘Fòrum Europa. Tribuna Mediterrània’ que ha tingut lloc a l’Hotel Les Arenes. També ha dedicat part del seu discurs a la situació de la justícia i ha demanat al Govern central 40 nous jutjats “per a compensar el dèficit històric que arrossega la Comunitat”.

Sobre el veto parental proposat per Vox, la consellera ha manifestat: “Ara que certes forces immobilistes exigeixen un veto parental a determinats continguts pedagògics, jo reivindique una assignatura d’Igualtat obligatòria en els programes educatius de les escoles” per a educar als joves en valors d’igualtat i de combat contra la discriminació.

Des de 2015, ha afegit Bravo, el Consell “ha demostrat que el dialogue intern i extern, el respecte a l’altre i la constant cerca de consensos és el millor instrument per a dur a terme polítiques que milloren la vida de les persones i que propicien el desenvolupament econòmic sostenible”. “És –ha afegit– una recepta vàlida per a la resta d’Espanya, perquè per a arribar a acords n’hi ha prou amb compartir els mateixos valors superiors com la llibertat, la solidaritat, la igualtat, la justícia i el pluralisme”.

“Vivim moments en els quals ens alarma l’expansió d’opcions polítiques que advoquen de manera irresponsable per l’exclusió de l’altre i la priorització de l’interés propi com a mecanisme de seguretat. Per això hem de treballar per a protegir a la societat sense cap exclusió i amb instruments nous i consensuats”, ha advocat.

D’altra banda, a Bravo se li ha preguntat per la seua opinió sobre la prostitució i la seua regulació, i ha manifestat que per a lluitar contra l’explotació sexual es necessiten reformes legals, el compromís de tots perquè “huit de cada 10 dones que hui dia exerceixen la prostitució, la majoria, ho fan obligades”, ha lamentat.

Al seu judici, “hem de ser molt més estrictes i rigorosos en el combat i es pot fer molt, començant per ser molt més estrictes en el control de tots els llocs d’alternació que envolten les ciutats i que serveixen d’acomodament per als traficants i de refugi per a totes aqueixes dones la vida de les quals han segrestat”, ha afirmat.

I ha afegit: “Hauríem de començar a controlar més que s’exerceix i a quines activitats es dediquen i establir una normativa molt més estricta”. Bravo s’ha confessat abolicionista perquè no és partidària de legislacions que donen suport a l’alliberament de la prostitució: “Jo vull acabar amb la prostitució i, per a això, hem de combatre tots conjuntament”, ha reclamat.

PACTE PER LA JUSTÍCIA

La consellera ha dedicat part del seu discurs a analitzar la situació de la justícia i ha demanat al nou Govern un pacte per la justícia perquè és “inajornable”. “I aquest només serà possible si hi ha voluntat de diàleg, altura de mires. Cal recordar-li-ho també a l’oposició, a la qual retrac que és intolerable usar la justícia o bloquejar qüestions institucionals com a arma llancívola en el debat polític”.

Així mateix, ha avançat que demanarà a l’Executiu la creació de 40 nous jutjats en la Comunitat “per a compensar el dèficit històric que arrossega aquesta comunitat”.

Al costat d’això, Bravo ha indicat que el Consell executarà el pla d’infraestructures judicials amb una inversió de més de 200 milions d’euros; posarà en marxa l’expedient digital; incorporarà el nou sistema de gestió processal; i aprofitarà els moderns programes d’intel·ligència artificial per a aplicar-los a l’Administració de Justícia.

A més, continuarà fent costat a jutges i fiscals en la seua labor diària contra la corrupció política i econòmica i ampliarà el nombre d’Oficines d’Atenció a Víctimes del Delicte, en passar de 26 a 37. “És i continuarà sent la xarxa més gran d’oficines d’atenció de tot el territori espanyol que diàriament assisteix a 45 persones”, ha recordat.

Finalment, la consellera s’ha referit a la violència de gènere i ha recordat que en 2020, en tot just un mes són sis les dones assassinades per les seues parelles o exparelles. Cap d’elles havia presentat denúncia, amb el que “així, poc poden fer per elles les institucions”, ha remarcat, i ha subratllat la importància de l’Oficina de Denúncies a les Víctimes de Violència de Gènere de la Comunitat, “la primera que es posa en funcionament de tota Espanya” que volen estendre a Castelló, Alacant i Elx.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × tres =