25n
25N
25N

Gabriela Bravo anuncia que el nou Palau de Justícia de Gandia estarà operatiu en el primer trimestre de l'any 2023

S’alçarà un nou edifici de cinc plantes i 16.000 metres quadrats en el barri de Santa Anna de la Ciutat Ducal després d’unes obres que començaran el pròxim estiu i que duraran entre 18 i 24 mesos

Gabriela Bravo anuncia que el nou Palau de Justícia de Gandia estarà operatiu en el primer trimestre de l'any 2023
07/10/2020 -

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat aquest dimecres que el nou Palau de Justícia de Gandia estarà operatiu en el primer trimestre de 2023. Així ho ha anunciat a la Ciutat Ducal durant la presentació del projecte al costat de l’alcaldessa, Diana Morant, i representants d’operadors jurídics, empresariat i societat civil de la capital de La Safor.

El nou Palau de Justícia de Gandia superarà els 16.000 metres quadrats en les seues cinc plantes i tindrà capacitat per a albergar a 1.600 persones en unes instal·lacions “funcionals, modernes, i sostenibles i amb tots els serveis que es necessiten per a l’Administració de Justícia”, tal com ha explicat la consellera, que també ha destacat que s’ha apostat “per un edifici sostenible que tindrà consum zero d’energia”.

Per a Bravo, “era una prioritat acabar amb la dispersió dels edificis judicials de la ciutat de Gandia” gràcies a un projecte ambiciós” com els nous jutjats que representaran “un abans i un després en la manera d’invertir en Justícia”.

En aquest sentit, el nou edifici tindrà espai per a 10 jutjats, 6 sales de vistes, les dependències dels col·legis d’Advocats i Procuradors, la Fiscalia, el Registre Civil, el Gabinet Psicosocial amb cambra Gessell, l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte, la Clínica Mèdic-Forense, la Unitat de Valoració Integral i sis calabossos.

En els nous jutjats treballaran 150 persones i rebran, de mitjana, uns 300 usuaris i usuàries cada dia. A més, aquesta seu serà el primer edifici judicial de nova planta l’execució de la qual està inclosa dins del Pla d’Infraestructures Judicials de la Comunitat Valenciana i, conseqüentment, el primer que entrarà en servei.

El partit judicial de Gandia abasta 28 municipis i una població de Dret de 151.000 persones, la qual cosa ho converteix en el quart de la província de València per nombre de persones usuàries després de València, Llíria i Torrent. Aquesta demarcació disposa de sis jutjats de primera instància, tres d’instrucció, un penal i un altre de violència contra la dona i un Registre Civil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 3 =

bombers
CCCC
bombers