25n
Orgull
Orgull

Els botellots passaran a ser sanció greu i la venda d'alcohol es prohibirà a partir de les 20 hores a la Comunitat Valenciana

La Mesa Interdepartamental s’ha reunit aquest matí per a anunciar les noves restriccions fins al 25 de juliol

Els botellots passaran a ser sanció greu i la venda d'alcohol es prohibirà a partir de les 20 hores a la Comunitat Valenciana
08/07/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la Consellera de Sanitat, Ana Barceló, han comparegut aquest migdia per a anunciar les noves restriccions que entraran en vigor a partir del dissabte i fins al 25 de juliol, com a mínim. Cal destacar l’anunci que el botelló passarà a sancionar-se com a greu (el que suposarà un càstig major) i que el Consell pretén prohibir la venda d’alcohol en supermercats a partir de les 20 hores de la vesprada.

Aquesta mesura entra dins de la voluntat dels membres del Consell de reduir les interaccions socials. Per això les botelles que continguen alcohol no podrà comprar-se legalment a les botigues a partir de les 20 hores de la vesprada i reduir així el botelló. A més, Puig ha destacat que demanarà en una reunió amb delegació del Govern la “màxima vigilància del control de les mesures, que no es facen botellons”.

Ximo Puig ha volgut enviar un missatge a la joventut, entre la qual s’estan produint la majoria dels brots en els últims dies. “Són fonamentals per a la superació de la pandèmia i han de continuar sent-ho. Cal ser responsable, perquè es pot contagiar i sent asimptomàtic pots contagiar a uns altres. Entre el 10 i 17% dels asimptomàtics té seqüeles. La festa d’una nit pot tindre conseqüències per a tota la vida”, ha assenyalat.

Els membres del Consell han apostat per frenar la desescalada que s’estava duent a terme des del passat 1 de març. Així, altres mesures que destaquen són el tancament de l’oci nocturn a les 00.30 de la nit, que s’equipara a l’hostaleria, que deixarà de servir a les 00:00 hores. Els espectacles massius passaran a ser de 4.000 persones a l’aire lliure a 3.000, mentre que els espectacles en espais tancats passarà a ser de 2.000 persones. Una altra de les mesures destacades és el toc de queda selectiu per als municipis amb major risc de propagació del virus, si bé encara està pendent pel Tribunal Superior de Justícia (TSJCV).

La Consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha confirmat que la majoria dels contagis continuen produint-se en l’àmbit social. Encara així, no ha volgut detallar els sectors concrets per a “no criminalitzar” a aquests. Concretament, el 83,2% dels nous contagis provenen de les reunions socials i la província de València concentra més del 75% de tots els casos notificats en la Comunitat Valenciana.

Totes aquestes mesures entraran en vigor a partir de la mitjanit del dissabte en tota la Comunitat Valenciana fins al 25 de juliol.

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + un =