25n
Orgull
Orgull

El Botànic defensa "estratègies" per a la sostenibilitat turística i contra la precarietat i intrusisme

El Botànic defensa "estratègies" per a la sostenibilitat turística i contra la precarietat i intrusisme
13/09/2018 -

PSPV, Compromís i Podemos han pactat una proposta de resolució sobre turisme, que serà votada aquest dijous a la vesprada en les Corts, en la qual tal com estableix la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat es parla d’engegar “estratègies que garantisquen la sostenibilitat turística i permeten que tan residents com a visitants com a agents turístics puguen contribuir” a la millora dels serveis i infraestructures, la lluita contra l’intrusisme o contra la precarietat laboral.

Així consta en el text consensuat pels tres grups del Botànic arran d’una proposta en el Debat de Política General que té lloc en el parlament valencià de Podemos, el diputat del qual David Torres ha defensat en la seua intervenció l’establiment d’una taxa turística -que no figura com a tal en la iniciativa- perquè els visitants puguen contribuir “a millorar serveis, infraestructures i lluitar contra la precarietat”.

La iniciativa també proposa implementar un pla contra l’explotació laboral en l’hostaleria, comerç i serveis, o replantejar la concessió d’ajudes en matèria turística perquè es concedisquen en règim de concurrència competitiva perquè entre els criteris de valoració es tinguen en compte els principis de dignitat, seguretat i drets laborals.

Així mateix, s’advoca per impulsar la inspecció turística per a “lluitar de manera efectiva contra l’intrusisme i els allotjaments il·legals”. “Volem que es parle d’ocupació, de com millorar la convivència en els barris contra la degradació i la pèrdua de residents”, ha indicat Torres, per a qui també cal donar sostenibilitat al turisme i “millorar la Comunitat” gràcies a ell.

PSPV i Compromís també han arribat a un acord sobre una proposta de Ciutadans per a demanar al Consell l’impuls dels programes d’intel·ligència turística i la formació d’empresaris i treballadors.

CRÍTIQUES DEL PP Al FORMAT

Aquestes han sigut algunes de les propostes amb les quals ha començat la segona sessió del Debat de Política General, que ha obert la portaveu adjunta del PP, Eva Ortiz, criticant el nou format amb limitació en el nombre de propostes, que considera cerca “emmordassar i silenciar al PP”.

No obstant això, ha indicat que “no callaran” al seu grup i ha presentat una de les seues iniciatives, composta per propostes en matèria educativa (districte únic, llibertat d’elecció de centre per part de les famílies), sanitària (aposta per les concessions, blindatge per llei de terminis màxims per a les llistes d’espera) o reducció de l’IRPF i eliminació dels impostos de successions i patrimoni.

“Després de tres anys de Titànic no tenen res a oferir als ciutadans d’aquesta comunitat”, ha dit Ortiz, que ha agregat que amb el PP en la Generalitat “tornarà l’orgull de sentir-se valencians i espanyols, tornarà la llibertat” després del “sectarisme” del Botànic.

Mireia Mollà (Compromís) ha criticat aquesta “proposta popurrí” del PP i ha criticat que “se situen al costat de l’extrema dreta, de les persones que confronten mitjançant l’odi”, la qual cosa “és perillós”, ha advertit.

Eva Ortiz ha criticat aquestes acusacions quan hi ha membres d’aqueixa bancada, ha dit, “que defensen a senyors que estan en la presó per incomplir la llei”, que “és per a tots i la presó per a tot el que no la compleix”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =