25n
25N
25N

El Botànic II justifica l'augment de l'estructura del Consell, que partia d'una situació "escanyolida"

El PSPV nega una “maquinària per a endollar càrrecs de partits” i Compromís i UP al·ludeixen a un balanç o avaluació futura

El Botànic II justifica l'augment de l'estructura del Consell, que partia d'una situació "escanyolida"
09/07/2019 -

Els tres grups que conformen el Botànic II (PSPV, Compromís i Unides Podem) han justificat aquest dimarts l’augment de l’estructura del Consell, que partia d’una situació “escanyolida”, i han defensat que s’ha ampliat sobre la base de les necessitats de gestió i no per repartiment de càrrecs entre partits.

El portaveu socialista en Corts i sotssecretari general del PSPV, Manolo Mata, s’ha mostrat “súper orgullós” de la gent que ha sigut seleccionada per part dels socialistes per a formar part de l’Executiu, al mateix temps que ha negat que hi haja “una maquinària per a endollar a càrrecs del partit”.

“Teníem una estructura molt escanyolida que s’ha volgut reforçar per a donar un major i millor servei públic”, ha dit, recordant que molts dels alts càrrecs, com ocorre amb el conseller d’Hisenda, Vicent Soler; la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i la consellera d’Universitats, Carolina Pascual, ja són funcionaris públics.

Ha incidit que la meitat dels secretaris autonòmics designats pel PSPV “són independents i funcionaris públics, gent molt qualificada i preparada per a abordar els reptes i necessitats del nou govern”, ha assegurat Mata, que ha agregat que “la democràcia és cara, però més car és no tindre democràcia”.

Preguntat si no considera excessiva l’estructura actual, ha indicat que “depén de l’eficàcia”, i ha advocat per no fer comparacions amb el PP, perquè ara ell té “la tranquil·litat de saber que en quatre anys cap ha robat”. Abans, ha dit, “robaven”, hi havia “zombis” i ara “se sap el que hi ha i el que costa”.

Per part seua, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha assenyalat que després d’avaluar l’estructura existent en els últims quatre anys s’ha vist que “no era suficient” i sobre la base d’aqueixa experiència l’estructura creix per a donar resposta a les dificultats de gestió detectades. A més, ha afirmat que el nombre de càrrecs en funció de la població es manté per davall de la mitjana.

A més, ha indicat que és “difícil” avaluar ara si es tracta d’una administració “excessiva” perquè encara no ha començat a caminar i “s’haurà d’avaluar amb el temps”. El que és clar, ha reiterat, és que l’estructura de la legislatura passada era “insuficient”.

També ha defensat l’augment de personal eventual, ja que es venia d’una administració “raquítica” i “per molt de pressupost que dónes” a una determinada àrea, sense personal no es pot executar.

Sobre aqueixa avaluació futura, Ferri ha explicat que haurà de ser “política i organitzativa, reflexiva” i no una anàlisi formal un dia concret persona per persona.

La portaveu d’Unides Podem, Naiara Davó, ha assenyalat que el Consell ve d’una legislatura “amb molt poc personal” que comporta problemes a l’hora de tramitar i executar determinades propostes, i ha augmentat el nombre de càrrecs “significativament” però segueix per davall de la mitjana.

Per això, ha defensat aqueixa ampliació però “també que hi haja control” i ha apostat per fer en el futur un balanç de “si aqueixa estructura més forta ha donat resultats”, una avaluació sobre la qual no tenen una proposta concreta.

“És gran, però no crec que siga excessiva, és necessària una estructura forta per a executar”, ha dit, posant en valor l'”experiència institucional i professional” dels perfils nomenats per Unides Podem. Ha defensat que aquest govern “tenia clares les seues prioritats i apostes fortes” i sobre la base d’això ha elaborat l’organigrama i no a l’inrevés.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − huit =

bienal mislata 2019
bienal mislata 2019
ficcions 2019-2020