25n
25N
25N

Els grups del Botànic acorden avançar en una fiscalitat més justa i progressiva en la línia marcada per l’Acord de Reconstrucció i el Govern d’Espanya

Els grups del Botànic acorden avançar en una fiscalitat més justa i progressiva en la línia marcada per l’Acord de Reconstrucció i el Govern d’Espanya
11/11/2020 -

Els síndics dels grups parlamentaris del PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem, Manolo Mata, Fran Ferri i Naiara Davó, han mantingut hui una reunió en la qual han acordat avançar en la senda de la justícia fiscal i la progressivitat iniciada en 2017, en la línia marcada pel model fiscal del Govern d’Espanya i l’acord per la reconstrucció de la Comunitat Valenciana després de la pandèmia.

Els acords aconseguits pels representants parlamentaris dels grups que donen suport al Govern del Botànic es centren en nous trams superiors de l’IRPF per a les rendes altes; impost a grans tenidors d’habitatges buits; i un impost mediambiental sobre instal·lacions del transport d’energia elèctrica. També es faran públiques les llistes de grans morosos i defraudadors a la hisenda pública valenciana. D’altra banda, es creen noves deduccions al lloguer a col·lectius de discapacitat, joves i dones víctimes de violència masclista i a l’autoabastiment energètic.

En aquest sentit, el síndic del PSPV-PSOE, Manolo Mata, ha celebrat que “les classes mitjanes i treballadores continuaran beneficiant-se de la política fiscal d’aquest Consell, que treballa pensant en el benestar dels valencians i les valencianes i la justícia fiscal”. Així, ha destacat mesures com a “ajudes fiscals al lloguer per a joves, la bonificació de l’autoconsum elèctric o l’ajust respecte al marcat pel Govern d’Espanya sobre l’impost de patrimoni”. “Seguim en la senda iniciada amb la reforma fiscal de 2017, que va convertir al nostre sistema fiscal en el més progressiu d’Espanya”, ha explicat, i ha confiat a “poder sumar en aquesta senda a totes les forces que van signar l’acord de reconstrucció, que és la base d’aquesta proposta”.

Per la seua part, el síndic de Compromís, Fran Ferri, ha destacat que “després d’estar mesos exigint que pague qui més té, que pague qui més contamina, arribar a este acord ens permet dir que ho hem aconseguit. Estem en un moment clau, de reforçar serveis bàsics com la sanitat, l’educació, les polítiques socials. Nosaltres, a més de demanar millores, diem d’on volem obtindre els diners per a pagar-les: dels rics, dels bancs que tenen milers de pisos buits, de les grans multinacionals que han guanyat diners amb la crisi. Perquè volem que aquesta crisi la paguen els poderosos i no els valencians i les valencianes”.

Per últim, la síndica d’Unides Podem, Naiara Davó, ha ressaltat que “amb aquest acord hem aconseguit que les grans fortunes acosten el muscle al costat de la resta de la societat valenciana. Hem creat dos nous trams en l’IRPF per a les rendes que guanyen més majors de 140000 i 175000 euros i una nova figura per als patrimonis de més de 10 milions d’euros”. També ha advertit que “no deixarem que cap fons voltor s’aprofite de la situació de crisi. Hi haurà noves mesures contra l’especulació immobiliària i bonificacions en el lloguer per a les persones joves, persones discapacitades i víctimes de violència masclista. Gràcies a l’empenyiment d’Unides Podemos eliminem privilegis fiscals i avancem cap a una societat més justa i cohesionada”, ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − 1 =